ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΞ

Βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΞ
EUROKINISSI

Το βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η επίθεση των μελών του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εξωτερικών ανέβασαν σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου τα μέλη της οργάνωσης. Σε αυτό αποτυπώνεται η άνεση με την οποία κατάφεραν να φτάσουν στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, στο οποίο θεωρητικά θα έπρεπε να υπάρχουν δεκάδες εποχούμενες περιπολίες για να αντιδράσουν άμεσα.

Αποτυπώνεται όμως, και αυτό ίσως είναι το πιο σημαντικό, με πόση άνεση καταφέρνουν να φύγουν από το σημείο μέλη του Ρουβίκωνα πιάνοντας για ακόμη μια φορά στον ύπνο αυτούς που θα έπρεπε να αντιδράσουν και δεν το είχαν κάνει ούτε με το χτύπημα στη γαλλική πρεσβεία, στο ακριβώς απέναντι κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών πριν από λίγο καιρό.

Μάλιστα, τα μέλη της οργάνωσης του Ρουβίκωνα στο μικρό κείμενό τους που συνοδεύει το βίντεο, ειρωνεύονται και τη μοναδική προσαγωγή που έκανε χθες η ΕΛΑΣ χρησιμοποιώντας μάλιστα τη φράση ότι πρόκειται για ένα άτομο που είναι άσχετο με την ομάδα, ενώ ειρωνεύεται και δημοσιεύματα τα οποία είναι άγνωστο πως διοχετεύτηκαν από κάποιους που χαρακτήριζαν την προσαγωγή του πολίτη ως «ο καμεραμάν του Ρουβίκωνα».

Αυτό που κατ’επανάληψιν έχουν τονίσει στις εντολές τους οι επιτελείς της Κατεχάκη είναι ότι επιχειρησιακά «μπορεί ο Ρουβίκωνας να πλησιάσει σε οποιοδήποτε κτίριο έχει βάλει στόχο, όμως είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΛΑΣ θα πρέπει να αντιδρά άμεσα και όλα τα άτομα να προσαγάγονται». Παρόλα αυτά χθες η αναρχική οργάνωση κατάφερε να κάνει δύο εντυπωσιακές επιθέσεις μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, η μία στο κτίριο της ΔΟΥ Ψυχικού απέναντι από την ισραηλινή πρεσβεία και η δεύτερη στο υπουργείο Εξωτερικών απέναντι από τη Βουλή και να φύγουν ανενόχλητοι.

Τόσο η φυσική όσο και η πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ έχουν επιμείνει πολλές φορές στο ότι η αντίδραση θα πρέπει να είναι άμεση, κάτι όμως που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται κάποιοι επιτελείς να μπορούν να το εφαρμόσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ