ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η προσπάθεια οριοθέτησης της πυρκαγιάς στο πευκοδάσος της Λευκίμης Σουφλίου

Συνεχίζεται η προσπάθεια οριοθέτησης της πυρκαγιάς στο πευκοδάσος της Λευκίμης Σουφλίου
EUROKINISSI/ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Προσπάθεια για την οριοθέτηση της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα βορειοανατολικά της Λευκίμης και βορειοδυτικά του Προβατώνα του δήμου Σουφλίου, καταβάλλουν αυτή τη στιγμή επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Δεν έχουμε ακριβή εικόνα της έκτασης εξάπλωσης της πυρκαγιάς καθώς εκδηλώθηκε σε μία πλαγιά που είναι πευκοδάσος, περιοχή με δύσβατο ανάγλυφο. Δύο προωθητές γαιών, ένας του στρατού κι ένας της αντιπεριφέρειας Έβρου, βοηθούν στη διάνοιξη δρόμων ώστε να έχουμε μεγαλύτερη πρόσβαση» δηλώνει, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕΚΕ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Υπογραμμίζει πως δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, καθώς η φωτιά είναι σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από τη Λευκίμη. Αναφορικά με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης, αυτές είναι 17 υδροφόρα οχήματα με 46 πυροσβέστες και 46 άτομα πεζοπόρο, ενώ τον συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς, είχε ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Α.Μ.Θ., Αρχιπύραρχος Μάριος Αποστολίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ