ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αττική: Επί ποδός τα συνεργεία για τον εντοπισμό αγνοουμένων, λέει η κ. Τσούπρα στο CNN Greece

Φωτιά Αττική: Επί ποδός τα συνεργεία για τον εντοπισμό αγνοουμένων, λέει η κ. Τσούπρα στο CNN Greece
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τραγική είναι η εικόνα που επικρατεί από τις φονικές πυρκαγιές που καίνε από χθες στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, αφήνοντας στο πέρασμά τους δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, ενώ άγνωστος παραμένει μέχρι αυτή την ώρα ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων.

«Είναι μια τραγική εικόνα, μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Έχει να διαχειριστεί το κράτος πάρα πολλά. Δίνουμε έναν τιτάνιο αγώνα σαν πολιτεία και σαν κράτος για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση», λέει μιλώντας στο CNN Greece η κ. Ιωάννα Τσούπρα, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας.

Όπως εξηγεί, αυτή τη στιγμή βγαίνουν συνεργεία από το υπουργείο και θα αρχίσουν τις καταγραφές των ζημιών. «Ήδη από το πρωί είχαν βγει πρόχειρα συνεργεία και τώρα βγαίνουν τα επίσημα που ουσιαστικά γίνονται καταγραφές κανονικά», λέει και συνεχίζει:

«Το πρωί είχαν μια εικόνα περιμετρικά για να δουν την περιοχή ολόκληρη τα συνεργεία και τώρα αρχίζουν δρόμο-δρόμο και γίνονται καταγραφές. Ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία».

Παράλληλα, σημειώνει ότι τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί ποδός για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Δείτε τις εξελίξεις από την πυρκαγιά στο live του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ