ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αττική: Άμεση χαρτογράφηση των περιοχών που έχουν πληγεί από τις δασικές πυρκαγιές

Φωτιά Αττική: Άμεση χαρτογράφηση των περιοχών που έχουν πληγεί από τις δασικές πυρκαγιές
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γ.Γ.Π.Π. ενεργοποίησε ως Εθνικό Σημείο Επαφής την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για τις περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων πολιτικής προστασίας που εμπλέκονται στη διαχείριση των συνεπειών από το καταστροφικό φαινόμενο.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων, για τις περιοχές που έχουν πληγεί.

Η χαρτογράφηση των περιοχών που έχουν πληγεί, από την υπηρεσία Copernicus Emergency Management Service/Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποτελέσει απαραίτητη πληροφορία για τους φορείς που εμπλέκονται στο έργο της καταγραφής των ζημιών, της αποκατάστασης, καθώς και στον προγραμματισμό έργων και δράσεων που συνδέονται με νέους πιθανούς επαγόμενους κινδύνους (εδαφική διάβρωση, κατολισθήσεις κ.λπ.).

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γ.Γ.Π.Π. σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται, προς υποβοήθηση του έργου τους, δωρεάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ