ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο δολοφόνος της 88χρονης στην Πάτρα

Συνελήφθη ο δολοφόνος της 88χρονης στην Πάτρα
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένας 26χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών, είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης του φόνου της 88χρονης που είχε συμβεί στις 16 Ιουλίου στην Πάτρα. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο 26χρονος ομολόγησε την πράξη του.

Όπως δήλωσε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, «η εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι αποτέλεσμα συνεχών ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών. Η σύνθεση όλων των ευρημάτων και η σωστή αξιολόγησή τους, μας οδήγησε στη σταδιακή αξιοποίηση των στοιχείων, στην ταυτοποίηση του δράστη, στην εξιχνίαση της υπόθεσης και τελικά στη σύλληψη του δράστη».

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο προϊστάμενος του γραφείου δημοσίων σχέσεων και ενημέρωσης δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, αστυνόμος Α' Χαράλαμπος Σφέτσος ανέφερε ότι «από την έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι το πρωί της 16ης Ιουλίου ο 26χρονος εισήλθε από την κεντρική είσοδο, χωρίς ίχνη παραβίασης, σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας, όπου κατοικούσε η 88χρονη. Ο δράστης εντόπισε την 88χρονη σε δωμάτιο του σπιτιού, όπου τη γρονθοκόπησε στο αριστερό μάτι, την έριξε στο πάτωμα και στη συνέχεια τη στραγγάλισε. Ερεύνησε το υπνοδωμάτιο της ηλικιωμένης, απ’ όπου αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα και στην συνέχεια έφυγε».

Στο πλαίσιο των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών με τη βοήθεια, τεχνολογικών και εργαστηριακών μεθόδων συνέδεσαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, «τα στοιχεία που τους οδήγησαν στην ταυτοποίηση του δράστη, στον εντοπισμό του και στη σύλληψή του».

Σύμφωνα με τον Χ. Σφέτσο, «σημαντική συνδρομή στις έρευνες της Ασφαλείας Πατρών, παρείχε το τμήμα εγκληματολογικών ερευνών της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, καθώς και τα εξειδικευμένα βιολογικά εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της Αστυνομίας, στην Αθήνα».

Στο μεταξύ, για την ίδια υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος χρυσοχόου στην Πάτρα, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, «κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, διότι ο 26χρονος, φεύγοντας από το σπίτι της 88χρονης, πούλησε στον χρυσοχόο τα κοσμήματα που είχε αφαιρέσει από το θύμα».

Ο 26χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και κατόπιν στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ