Φωτιά Μάτι – Δήμαρχος Ραφήνας: Οι νεκροί θα φτάσουν τους 120
Πηγή: EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη σήμερα ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς, κάνοντας λόγο για «συγκάλυψη των ενόχων» και υποστηρίζοντας ότι κάποιοι άφησαν τον κόσμο να καεί.

Σαφείς αιχμές κατά υπουργών αλλά και κατά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας άφησε ο δήμαρχος Ραφήνας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς μίλησε για συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων που άφησαν τον κόσμο να καεί χωρίς να τον προειδοποιήσουν.

«Προσπαθούν να μεταθέσουν ευθύνες αυτοί που τις έχουν για να πάνε σε ανθρώπους της πρώτης γραμμής», είπε και πρόσθεσε: «Αυτοί που φταίνε ήταν εκείνοι που ήταν ανεπαρκείς. Δεν μας δόθηκε καμία σύσταση εκκένωσης. Και να μας δινόταν, δεν είμαστε αρμόδιοι όταν φεύγει η φωτιά από ένα Δήμο».

Ο κ. Μπουρνούς διέψευσε κατηγορηματικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, υποστηρίζοντας ότι δεν έδωσε ποτέ εντολή εκκένωσης. «Ο κ. Τόσκας είπε πως ενημερωθήκαμε για εκκένωση. Αυτό είναι ψευδές. Είναι όλα καταγεγραμμένα».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι «ο πρώτος άνθρωπος που πήρα ήταν ο αντιπεριφερειάρχης αλλά ήταν εκτός». Απέφυγε να πει ποιον πήρε μετά, αφήνοντας ωστόσο υπόνοιες για συγκεκριμένα πρόσωπα.

«Δεν είχα αρμοδιότητα να δώσω εντολή για εκκένωση. Αν έδινα και σκοτωνόταν κάποιος…», επεσήμανε ο δήμαρχος Ραφήνας.

Αναφορικά με τον αριθμό των νεκρών, ο κ. Μπουρνούς - ο οποίος από τα πρώτα 24ωρα κάνει λόγο για τριψήφιο αριθμό νεκρών – υποστήριξε πως αν στο σημερινό αριθμό προστεθούν και οι αγνοούμενοι που φυσιολογικά δεν είναι ζωντανοί, τότε ο συνολικός αριθμός θα φτάσει τους 120.

Διαβάστε επίσης