«Ασφαλή πληροφορία» για την ανάσυρση σορών, θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς από τα πληρώματα 11 σκαφών του Λιμενικού Σώματος που είχαν προσεγγίσει το λιμάνι της Ραφήνας, είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τις 19:08 το απόγευμα της Δευτέρας, 23 Ιουλίου.

Αυτό προκύπτει από το σήμα - ντοκουμέντο του ημερολογίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας προς το Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και το οποίο δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

 

 

 

 

 

fwtia eggrafo limeniko

Σύμφωνα με αυτό το σήμα, τη συγκεκριμένη ώρα «πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στο λιμένα Ραφήνας καθώς και ανευρεθέντων σορών ατόμων από την περιοχή έξωθεν λιμένα Ραφήνας έως και Ν.Ο. Μάτι Αττικής καθώς και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής».

Από επόμενο σήμα γίνεται γνωστό, ότι στις 22:30 της 23/07, ενημερώθηκαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο ΓΓ Λιμενικής Πολιτικής Χρήστος Λαμπιρίδης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σταμάτης Ράπτης και ο β΄ υπαρχηγός Αθανάσιος Ντούνης καθώς την ώρα αυτή έφτασαν στο λιμεναρχείο Ραφήνας.

Από το ίδιο έγγραφο - ντοκουμέντο προκύπτει ότι στις 05:25 τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου 2018 είχαν διασωθεί περισσότεροι από 700 πολίτες και περισυλλεγεί 11 σοροί θυμάτων.

 

Διαβάστε επίσης