ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει ο δρόμος για κατασκευή υποδομών στο λιμάνι της Πάτρας

Ανοίγει ο δρόμος για κατασκευή υποδομών στο λιμάνι της Πάτρας
EUROKINISSI/ Φωτογραφία αρχείου

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή έργων υποδομών στο εμπορικό λιμάνι της Πάτρας.

Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, και μετά από τις προβλεπόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες, ανατέθηκε σε γραφείο μελετών η «υποβοήθηση της διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών στην επικαιροποίηση της οικονομοτεχνικής μελέτης και στην προετοιμασία του φακέλου μεγάλου έργου και του φακέλου κρατικών ενισχύσεων, στο πλαίσιο της κατασκευής των έργων υποδομών του εμπορικού τμήματος του λιμένα Πατρών».

Η εκπόνηση της οικονομοτεχνικής μελέτης για τα μεγάλα έργα, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συγχρηματοδότηση του έργου από τα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, με άλλη απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, και μετά από τις προβλεπόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες, ανατέθηκε σε γραφείο μελετών η «υποβοήθηση της διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών στην αναγκαία επικαιροποίηση των τεχνικών μελετών και στην ανασύνταξη των τευχών δημοπράτησης, στο πλαίσιο της κατασκευής των έργων υποδομών του εμπορικού τμήματος του λιμένα Πατρών».

Η εκπόνηση μελέτης των ανωτέρω, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημοπράτηση του προβλεπόμενου έργου στον εμπορικό λιμένα Πατρών, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 130.000.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ