ΕΛΛΑΔΑ

Μέλος της σπείρας των χρηματοκιβωτίων ο ένας από τους ληστές με τις αποκριάτικες μάσκες

Μέλος της σπείρας των χρηματοκιβωτίων ο ένας από τους ληστές με τις αποκριάτικες μάσκες
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ανδρών, 24 και 33 ετών, στην περιοχή των Αχαρνών. Οι ύποπτοι είχαν, νωρίτερα, διαπράξει ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ένας εκ των αντρών είχε παλαιότερα συλληφθεί ως μέλος της μεγάλης συμμορίας με τις ληστείες στα χρηματοκιβώτια, που είχε αναστατώσει την δυτική Αττική το 2017 και έμεινε έναν χρόνο στη φυλακή.

Μόλις αποφυλακίστηκε, άγνωστο το πώς έγινε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, επέστρεψε στην ενεργό δράση και συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ για την ληστεία σε κοσμηματοπωλείο, αλλά και σε υποκατάστημα τράπεζας στο Αττικό νοσοκομείο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με αποκριάτικες μάσκες και φορώντας καπέλα, εισήλθαν στο κοσμηματοπωλείο.

Με την απειλή όπλων αφαίρεσαν κοσμήματα και διέφυγαν με μία κλεμμένη μοτοσυκλέτα, την οποία στη συνέχεια εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση από το σημείο.

Στην κατοχή τους και στις έρευνες της αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και ένας ασύρματος, μία αποκριάτικη μάσκα, δύο κασετίνες με κοσμήματα, ο ρουχισμός τους και έξι tire – up.

Επίσης, κατασχέθηκε και η κλεμμένη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, ενώ οι έρευνες για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων, συνεχίζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ