ΕΛΛΑΔΑ

Φιλοπάππου: Πώς έφτασε η αστυνομία στην εξιχνίαση του εγκλήματος

Φιλοπάππου: Πώς έφτασε η αστυνομία στην εξιχνίαση του εγκλήματος
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο εισαγγελέας άσκησε βαριές ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σύσταση συμμορίας στους τρεις συλληφθέντες για τον θάνατο του 25χρονου φοιτητή, στο λόφο του Φιλοπάππου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θοδωρής Χρονόπουλος, εξήγησε λεπτομερώς το πώς έφτασε η αστυνομία στην εξιχνίαση του εγκλήματος που σόκαρε το πανελλήνιο.

Όπως είπε ο κ. Χρονόπουλος οι Αρχές εργάζονταν υπό την πίεση του χρόνου, καθώς, από την κατάθεση της φίλης του 25χρονου, η αστυνομία γνώριζε ότι οι δράστες ήταν αλλοδαποί και υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να το σκάσουν από τη χώρα.

Ο κύκλος των υπόπτων διαμορφώθηκε από την πρώτη στιγμή με βάση το σημείο όπου έλαβε χώρα το τραγικό γεγονός, όπως είπε ο ίδιος, τονίζοντας, παράλληλα, πως οι έρευνες έγιναν πιο στενευμένες μετά την εξέταση αποτυπωμάτων των δραστών, αλλά και των πληροφοριών για φυγή δύο ατόμων προς τη Θήβα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Χρονόπουλος, «η ουσιαστική αναγνώριση έγινε την Πέμπτη το βράδυ, όταν είχαμε ήδη συλλάβει τους δύο στα σύνορα της Ειδομένης, ένα βήμα ακριβώς πριν φύγουν από τη χώρα».

Οι δράστες, που ομολόγησαν, ισχυρίζονται πως στόχος τους ήταν η ληστεία, ωστόσο η αστυνομία έχει ενδείξεις ότι υπήρξε φυσική επαφή μαζί του καθώς του αφαίρεσαν μια αλυσίδα που φορούσε το λαιμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ