ΕΛΛΑΔΑ

Mεθυσμένος οδηγός πήγαινε ανάποδα στην Εθνική Οδό

Mεθυσμένος οδηγός πήγαινε ανάποδα στην Εθνική Οδό
EUROKINISSI/ Φωτογραφία αρχείου

Στα χέρια της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων έπεσε ένας 69χρονος οδηγός Ι.Χ., ο οποίος στις 14:00 την Κυριακή εντοπίστηκε να οδηγεί ανάποδα στην Εθνική Οδό Λαμίας – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο των Ραχών έως και τα διόδια της Μαυρομαντήλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το lamiareport.gr, κατά τη σύλληψη του οδηγού διαπιστώθηκε πως οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων διερχόμενων οδηγών που έρχονταν τετ – α – τετ με το όχημά του.

Ο συλληφθείς αρχικά ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς που τον σταμάτησαν στα διόδια, ότι μπήκε από λάθος ανάποδα στην Εθνική πάνω στον πανικό του αφού η γυναίκα του δεν ήταν καλά και έπρεπε να την πάει στο Νοσοκομείο.

Ειδοποιήθηκε, μάλιστα, επειγόντως ασθενοφόρο που μετέφερε την γυναίκα στα Επείγοντα λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Τελικά η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι η βιασύνη οφειλόταν στο γεγονός ότι έπρεπε να φτάσουν στο Νοσοκομείο για τη χορήγηση φαρμάκων, απαραίτητα για την αγωγή που ακολουθεί η γυναίκα του, τα οποία και της είχαν τελειώσει.

Ωστόσο από τη διενέργεια αλκοτέστ οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το λάθος δεν ήταν θέμα βιασύνης αλλά… οινοπνεύματος, γι’ αυτό και κινήθηκε σε βάρος του η προβλεπόμενη διαδικασία με την αυτόφωρη σύλληψή του, προκειμένου τη Δευτέρα να παρουσιαστεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ