ΕΣΑμεΑ για αποφυλάκιση Φλώρου: Η Αναπηρία δεν αποτελεί άλλοθι αποφυλάκισης
Φωτογραφία Αρχείου - Πηγή: Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου της Energa εξέδωσε η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης επί του ζητήματος.

Στην εν λόγω ανακοίνωση τονίζεται το διαχρονικό αίτημα προς, «το υπουργείο Δικαιοσύνης και την ελληνική Πολιτεία τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που είναι έγκλειστα σε φυλακές, να απολαμβάνουν πλήρως τα δικαιώματά τους», σημειώνεται, όμως, πως «δεν διεκδικήσαμε ποτέ η Αναπηρία να αποτελέσει άλλοθι αποφυλάκισης».

«Δυστυχώς η πρόσφατη αποφυλάκιση ενός εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου της ENERGA μεταξύ άλλων έφερε πάλι στο δημόσιο διάλογο το θέμα των "αναπήρων - μαϊμού", ζήτημα που πληγώνει τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, αφού θίγει τον πυρήνα της αξιοπρέπειας της Αναπηρίας», σημειώνεται, ενώ η ΕΣΑμεΑ τονίζει πως τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν καθημερινώς «διακρίσεις, αποκλεισμούς και εμπόδια στη ζωή τους, δε μπορούν και δεν θέλουν να σηκώσουν και αυτή τη σκιά που η υπόθεση του Α. Φλώρου ρίχνει σε αυτά».

Ένωση Δικαστών για την αποφυλάκιση Φλώρου: Ενεργήσαμε βάσει νόμου

Μέσω της ανακοίνωσής της η Συνομοσπονδία ζητά την «παρέμβαση της Δικαιοσύνης ώστε να διαλευκανθεί τάχιστα η υπόθεση» και να «πέσει άπλετο φως, όμως, εκτός της ΕΔΕ, πρέπει άμεσα να υπάρξουν παρεμβάσεις και αλλαγές στον νόμο Παρασκευόπουλου, ώστε να εισαχθούν οι απαραίτητες, όπως φάνηκε, εγγυήσεις».

Εντολή Αχτσιόγλου να ελεγχθεί η απόφαση που προσδιόρισε το ποσοστό αναπηρίας του Φλώρου

«Ζητάμε επίσης από την ελληνική Πολιτεία να δείχνει την ίδια ευαισθησία σε όλους τους πολίτες που περνούν από την αξιολόγηση του ΚΕΠΑ, όπως έδειξε και στο πρόσωπο του κ. Φλώρου», αναφέρεται ακόμη και τονίζεται:

«Δεν θα επιτρέψουμε (…) επουδενί τον σφετερισμό της Αναπηρίας, που αντανακλά και έχει επίπτωση σε κάθε άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση».

Διαβάστε επίσης