ΕΛΛΑΔΑ

«Σαρώνει» η κακοκαιρία: Προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας

«Σαρώνει» η κακοκαιρία: Προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας
EUROKINISSI/ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ/ Φωτογραφία αρχείου

Νάουσα, Πάτρα, Τρίκαλα είναι μόνο λίγες από τις περιοχές που «σάρωσε» η σημερινή κακοκαιρία, προκαλώντας προβλήματα. Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε, όμως, και στα βόρεια της Αττικής, προκαλώντας χάος στις μετακινήσεις.

Δυνατό μπουρίνι στην Πάτρα

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε η Πάτρα λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα την Πάτρα. Ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί και αστραπές σάρωσαν το νομό Αχαΐας, ενώ πολλά προβλήματα προκλήθηκαν στην οδό Ακτή Δυμαίων, Λεύκας και στην περιοχή των Δεμενίκων.

Μάλιστα, πολλοί οδηγοί έχασαν τον έλεγχο των οχημάτων τους εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων νερού με αποτελέσμα να σημειωθούν αρκετά τροχαία ατυχήματα με υλικες ζημιές.

«Ποτάμια» οι δρόμοι στη Λάρισα

Στη Λαμία άνοιξαν οι ουρανοί αργά το μεσημέρι της Δευτέρας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετά προβλήματααπό τον απίστευτο όγκο βροχής που έπεσε μέσα σε λίγα λεπτά.

Την ίδια στιγμή το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής κατακλύστηκε από τηλεφωνήματα για άντληση υδάτων, ενώ και οι περισσότεροι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια.

Τα φρεάτια αδυνατούσαν να απορροφήσουν το σύνολο του νερού, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η ορμή των ομβρίων τίναξε τα καπάκια,

Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις επενέβη συνεργείο της ΔΕΥΑΛ. Πάντως τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στα έργα που γίνονται στην ανατολική είσοδο της πόλης, στην οδό Στυλίδος.

Η Πυροσβεστική επενέβη επίσης και σε δέντρο που έπεσε στην οδό Ταϋγέτου κοντά στο ΚΤΕΛ Φθιώτιδας, ενώ κλαριά από δέντρα έσπασαν ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Ο δρόμος που περνά από τον Ξηριά για Ροδίτσα που ήταν ο πρώτος που έκλεισε προκειμένου να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι με τα αυτοκίνητά τους.

Καταιγίδες στα Τρίκαλα

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε και τα Τρίκαλα ενώ έπεσε χαλάζι στα χωριά στα ριζά του Κόζιακα (Πρόδρομο, Γοργογύρι).
Χαλάζι στον Γέρακα

Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι πυκνή χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή του Γέρακα και όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο το χαλάζι είναι αρκετά χοντρό.

«Πνίγηκε» η Νάουσα - Κινδύνευσαν πατέρας και κόρη

Έντονη βροχόπτωση έπληξε την Ημαθία και την Πέλλα το πρωί της Δευτέρας (27/08).


Στην περιοχή της Νάουσας Ημαθίας, η Πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ πραγματοποιήθηκε μεταφορά, σε ασφαλές σημείο, δύο ατόμων, πατέρα και κόρης, από όχημα που είχε ακινητοποιηθεί εξαιτίας της παράσυρσης -από τα νερ βροχής- φερτών υλικών στο δρόμο όπου εκινείτο.


Εν τω μεταξύ διεκόπη η κυκλοφορία στην έξοδο του δρόμου της Νάουσας από πτώση βράχων. Στο σημείο πήγαν μπουλντόζες για να απομακρύνουν τους βράχους και να δοθεί ξανά ο δρόμος στην κυκλοφορία. Τελικά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Εν τω μεταξύ διεκόπη η κυκλοφορία στην έξοδο του δρόμου της Νάουσας από πτώση βράχων. Στο σημείο πήγαν μπουλντόζες για να απομακρύνουν τους βράχους και να δοθεί ξανά ο δρόμος στην κυκλοφορία. Τελικά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ