ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Φλώρου: Σε άλλον ασθενή ανήκει η εξέταση στον Ευαγγελισμό

Υπόθεση Φλώρου: Σε άλλον ασθενή ανήκει η εξέταση στον Ευαγγελισμό
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος είναι από τους «πρωταγωνιστές» του σκανδάλου Energa-Hellas Power

Ο 39χρονος επιχειρηματίας οδηγείται εκ νέου, μετά τη σύλληψή του το βράδυ της Παρασκευής, στις φυλακές της Χαλκίδας.

Όπως αποκάλυψε o ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, η εξέταση με την οποία ο Αριστείδης Φλώρος έλαβε ποσοστό αναπηρίας 70% και εγκρίθηκε η αποφυλάκισή του ανήκει σε άλλον ασθενή.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η εξέταση ανήκει σε ασθενή, ο οποίος όντως αντιμετωπίζει σοβαρά πνευμονολογικό πρόβλημα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως υπάρχει και δεύτερο έγγραφο το οποίο υπογράφει ο επικεφαλής της πνευμονολογικής μονάδας του νοσοκομείου στο οποίο πιστοποιείται η πάθηση.

Η γιατρός που υπογράφει και το συγκεκριμένο έγγραφο αρνείται πάντως πως έχει εξετάσει τον Αριστείδη Φλώρο και έχει βάλει την υπογραφή της.

Υπενθυμίζεται ότι το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, Π. Γκουλάκη - Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για τον Φλώρο, φέρει "ανυπόστατη" σφραγίδα παίρνει τη δικαστική οδό.

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας και οι γιατροί που γνωματεύσαν «αναπηρία» στον Φλώρο

Την ίδια ώρα, στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς περνά πλέον η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν ποινικών ευθυνών όσων ενεπλάκησαν στη σκανδαλώδη υπόθεση της αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η έρευνα που διέταξε εξ αρχής ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου μεταφέρεται στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Εκεί θα διερευνήθει τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως «έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδή αναφορά στην Αρχή» (δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας), «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου και για «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Όλα αυτά ωστόσο εφόσον η εξέταση του Φλώρου αποδειχθεί πως δεν ανήκει τελικά σε άλλον ασθενή.

Ο ΙΣΑ ζητά στοιχεία για τα πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία για τις ιατρικές γνωματεύσεις του Αριστείδη Φλώρου αναμένει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), προκειμένου να κινήσει άμεσα τις πειθαρχικές διαδικασίες, σε περίπτωση που διαπιστωθεί εμπλοκή των μελών του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τις αποκαλύψεις σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις του Αριστείδη Φλώρου διευκρινίζει ότι εάν υπάρξουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής μελών του για την συγκεκριμένη υπόθεση θα αναλάβει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΣΑ την εκδίκαση και την τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων των μελών του Συλλόγου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ