ΕΛΛΑΔΑ

Πνίγηκε ανήλικο αγόρι στη Μυτιλήνη

Πνίγηκε ανήλικο αγόρι στη Μυτιλήνη
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μία τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες, Δευτέρα,  στην παραλία Βατερών, στη Μυτιλήνη, με ένα 12χρονο παιδί να χάνει τη ζωή του ενώ κολυμπούσε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το παιδί έπαιζε με φουσκωτά παιχνίδια κοντά στην παραλία και εντοπίστηκε από λουόμενους κοντά σε ένα από αυτά χωρίς τις αισθήσεις του.

Αμέσως το έβγαλαν στην ακτή όπου δύο ναυαγοσώστες του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μετέφεραν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου όπου οι γιατροί έκαναν ότι μπορούσαν για να το σώσουν.

Διακομίσθηκε αμέσως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης αλλά δυστυχώς το άτυχο παιδί δεν επανήλθε.

Όπως σημειώνει το lesvosnews.gr που πραγματοποίησε επιτόπια έρευνα, στο σημείο όπου κολυμπούσε το 12χρονο αγόρι υπάρχουν θαλάσσια παιχνίδια όπου τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας με ναυαγοσωστικό σκάφος, ναυαγοσώστη και τις απαραίτητες σχετικές άδειες.

Ο χώρος δε που έχει τα θαλάσσια παιχνίδια είναι ελεγχόμενος για τους θαμώνες του καταστήματος, στους οποίους χορηγεί ειδικό βραχιολάκι το οποίο δεν είχε το άτυχο παιδί, πιθανότατα γιατί δεν πέρασε από τη προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ τους επιτηρεί ο ναυαγοσώστης ώστε να μην εκτρέπονται σε επικίνδυνα παιχνίδια και βγαίνουν εκτός της περιμετρικής ζώνης.

Ήδη η Λιμενική Αρχή έχει επιληφθεί του συμβάντος και διενεργεί ανακρίσεις για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ