ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Φλώρου: Ομολόγησε ο γιατρός την πλαστογράφηση της γνωμάτευσης

Υπόθεση Φλώρου: Ομολόγησε ο γιατρός την πλαστογράφηση της γνωμάτευσης
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Την πλαστογράφηση της γνωμάτευσης βάσει της οποίας αποφυλακίστηκε ο 39χρονος επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, αν και καταδικασθείς σε 21χρόνια κάθειρξη για το σκάνδαλο Energa Hellas Power, ομολόγησε εν μέρει -σύμφωνα με πληροφορίες- ο γιατρός ο οποίος κατέθεσε τη Δευτέρα (03/09/2018) με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικημάτων στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αρνήθηκε τις καταγγελίες περί δωροληψίας, ενώ η Εισαγγελία αναμένεται να καλέσει εκ νέου για ανωμοτί κατάθεση τον γιατρό. Τις επόμενες μέρες θα κληθούν μάλιστα για κατάθεση και άλλοι γιατροί, οι οποίοι γνωρίζουν ή ενεπλάκησαν στις επίμαχες γνωματεύσεις.

Της κατάθεσης του υπόπτου γιατρού ακολούθησε αυτή του διευθυντή της κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Σπύρου Ζακυνθινού, ο οποίος προσκόμισε πέρα των άλλων στοιχείων, δύο ακόμα γνωματεύσεις για τον Αριστείδη Φλώρο αλλά και βίντεο στο οποίο καταγράφεται με λεπτομέρειες η μεταγωγή και η εξέταση του κρατούμενου.

Οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς στρέφουν παράλληλα τις έρευνες τους στα κρατικά νοσοκομεία, στην επιτροπή ΚΕΠΑ, στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού αλλά και σε άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και οι δικηγόροι οι οποίοι υπέβαλαν το αίτημα αποφυλάκισης.

Παράλληλα, με αφορμή την υπόθεση Φλώρου, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς αναμένεται να επεκτείνει την έρευνά της και σε άλλες περιπτώσεις κρατουμένων οι οποίοι έχουν αποφυλακιστεί για λόγους υγείας με πιστοποιητικά αναπηρίας άνω του 67% προκειμένου να ελεγχθεί η γνησιότητα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ