ΕΛΛΑΔΑ

Ταυτοποίησαν αντιεξουσιαστές που έκαναν επιθέσεις, αλλά δεν τους συνέλαβαν - Ο ρόλος του κινητού

Ταυτοποίησαν αντιεξουσιαστές που έκαναν επιθέσεις, αλλά δεν τους συνέλαβαν - Ο ρόλος του κινητού
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI

Τους ταυτοποίησαν αλλά δεν τους συνέλαβαν. Οι Αρχές ασφαλείας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατάφεραν να ταυτοποιήσουν 4 άτομα, τα οποία έκαναν επιθέσεις σε διμοιρίες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, αλλά- παρόλα αυτά- δεν επέλεξαν τη διαδικασία της έκδοσης ενταλμάτων και της σύλληψης, αλλά προτίμησαν να κρατήσουν ανοιχτή τη δικογραφία και να τη στείλουν αργότερα στον εισαγγελέα, ανακοινώνοντας, όμως, τη ταυτοποίηση των προσώπων.

Πρόκειται για τρεις άντρες και μία γυναίκα, οι οποίοι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και αποτελούσαν μέρος περιστασιακών ομάδων, που έκαναν επιθέσεις με μολότοφ και ξύλα σε διμοιρίες στο Πολυτεχνείο και τη Χαριλάου Τρικούπη.

Ανάμεσά τους και μία ανήλικη, η οποία είχε συλληφθεί και πάλι με άλλα 9 άτομα στα Εξάρχεια, όταν -μετά από επίθεση σε διμοιρία- οι αστυνομικοί τους είχαν καταδιώξει και τους είχαν εγκλωβίσει σε ένα καφενείο.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις ταυτοποιήσεις άρχισε όταν – κατά τη διάρκεια μία καταδίωξης – έπεσε το κινητό ενός νεαρού, ενώ οι Αρχές είχαν πάρει και εισαγγελική διάταξη ώστε να βιντεοσκοπούν τους νεαρούς την ώρα της δράσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ