ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά σε περιοχή της δυτικής Ρόδου

Πυρκαγιά σε περιοχή της δυτικής Ρόδου
EUROKINISSI

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη δασική περιοχή «Κυμισάλα» που βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού της Ρόδου. 

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, ωστόσο η κινητοποίηση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού ήταν έγκαιρη και τέθηκε υπό έλεγχο.

Στην περιοχή παραμένουν πυροσβέστες και εθελοντές για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στο σημείο έσπευσαν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 πυροσβέστες, οχήματα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ (εταιρείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ρόδου που ασχολείται με την πυροπροστασία) καθώς και εθελοντές, ενώ απογειώθηκε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στο νησί, για να πραγματοποιήσει ρίψεις από αέρος.

Λίγο αργότερα, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αλλά στην περιοχή παραμένουν πυροσβέστες και εθελοντές για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση για δεύτερη εστία φωτιάς λίγα χιλιόμετρα μακριά, στο φράγμα της Απολακκιάς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση για το μέτωπο αυτό, σύμφωνα με το rodiaki.gr, επρόκειτο για λάθος συναγερμό. Πιθανότατα λόγω των καπνών από την φωτιά κοντά στον Μονόλιθο, κάποιος πολίτης θεώρησε ότι υπήρχε και στο συγκεκριμένο σημείο εστία πυρκαγιάς και κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αγαπητός Πάλλας «στείλαμε άμεσα όχημα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ στο σημείο, αλλά ευτυχώς όπως διασπιτώθηκε δεν υπήρχε καμία εστία φωτιάς στην περιοχή του φράγματος Απολακκιάς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ