ΕΛΛΑΔΑ

Στις 21 Σεπτεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού στον Λαγανά

Στις 21 Σεπτεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού στον Λαγανά
Facebook

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών θα εκδικαστεί στις 21 Σεπτεμβρίου η υπόθεση της δολοφονίας του Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον.

Ο άτυχος φοιτητής από το Τέξας έχασε τη ζωή του στις 7 Ιουλίου 2017 στο Λαγανά, μετά από χτυπήματα που δέχθηκε από υπαλλήλους και θαμώνες νυχτερινού κέντρου, από τα οποία υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνεπεία των οποίων επήλθε άμεσα ο θάνατός του.

Σύμφωνα με το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου εννέα άτομα παραμπέμπονται να δικαστούν και οι κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί επισύρουν βαριές ποινές. Στην Πάτρα αναμένεται να βρεθεί και η οικογένεια του 22χρονου, η οποία θα συνοδεύεται από Αμερικανούς νομικούς, σύμφωνα με το patrastimes.gr

Στο βούλευμα περιγράφεται ο θάνατος του 22χρονου και γίνεται αναφορά σε έναν ακόμα δράστη, που χαρακτηρίζεται ως «άγνωστος κατά την κύρια ανάκριση». Έξι από τους εννέα ζητείται να δικαστούν για το αδίκημα «της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία», ένας για «άμεση συνέργεια στην ως άνω πράξη κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και δύο για «απόπειρα ανθρωποκτονίας από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση».

Οι δυο τελευταίοι αντέδρασαν με έφεση κατά του βουλεύματος, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κατηγορηθούν μόνο για σωματική βλάβη, ενώ παράλληλα ζήτησαν την ακύρωση του, γιατί δεν είχε μεταφραστεί στα Σερβικά. Τα δύο αιτήματά τους απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Εφετών Πατρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ