ΕΛΛΑΔΑ

Έκπτωση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Έκπτωση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την πρώτη τοποθέτησή τους σε νησιά της χώρας θα παρέχεται για το σχολικό έτος 2018-2019.

Η επιτυχημένη δράση, που για πρώτη φορά έλαβε χώρα την προηγούμενη χρονιά σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, έτυχε μεγάλης αποδοχής από τους αναπληρωτές και επαναλαμβάνεται και φέτος.

Αφορά στην πρώτη τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία των νησιών, καθώς από 1/1/2019 το μέτρο το Μεταφορικού Ισοδύναμου, στο οποίο έχει προβλεφθεί η εξίσωση του κόστους μεταφοράς της μετακίνησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, θα εφαρμοστεί σε όλα τα νησιά της χώρας. Οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές θα μπορούν να λαμβάνουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους καθώς και στα εισιτήρια των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα) για το διάστημα από 5/9/2018 έως και 11/9/2018.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την παροχή της έκπτωσης είναι η σχετική Υπουργική Απόφαση που αναφέρει την πρόσληψή τους και η Αστυνομική τους Ταυτότητα. Να σημειωθεί, δε, πως η έκπτωση αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών μέχρι και το τελικό νησί στο οποίο αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Οι εταιρείες που παρέχουν την έκπτωση είναι: AEGEAN SPEED LINES, ANEK LINES , BLUE STAR FERRIES, FAST FERRIES, GOLDEN STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS, IONIAN GROUP (IONISSOS FERRIES, LEVANTE FERRIES, ZANTE FERRIES), SEAJET, SUPERFAST FERRIES, ΚΑΡΘΑΙΑ Ν.Ε KEFALONIAN LINES, MINOAN LINES, ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΛΑΤΙ ΝΕ, ΝΕ ΝΗΣΩΝ ΠΑΞΩΝ, ΗΛΙΔΑ ΝΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ