ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη 50 μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα με φουσκωτό και φορτηγό

Σύλληψη 50 μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα με φουσκωτό και φορτηγό
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Μέσα σε μία μικρή πλαστική βάρκα μετέφεραν παράνομα εννέα μετανάστες απ' την Τουρκία στην Ελλάδα, δύο άτομα που συνελήφθησαν στην παρέβρια περιοχή του Φυλακτού Έβρου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα 10 περίπου άτομα που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης ενώ την προανάκριση ενήργησε το αστυνομικό τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα, συνελήφθη ακόμη ένα ακόμη άτομο, στην εθνική οδό Ορμενίου-Αρδανίου, καθώς μετέφερε με φορτηγό στο εσωτερικό της χώρας 41 μη νόμιμους μετανάστες. Μάλιστα, όταν οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει, ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Στο ύψος του οικισμού Αρδανίου, το όχημα εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τελικά ακινητοποιήθηκε σε αύλειο τοιχίο οικίας.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίστηκαν 3 από τους διακινούμενους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύονται.

Σημειώνεται ότι ο δράστης κατά τη σύλληψη αντιστάθηκε στους αστυνομικούς και η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της αντίστασης και της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ