ΕΛΛΑΔΑ

Η Κρήτη θρηνεί τον χαμό του 16χρονου που έπεσε στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Η Κρήτη θρηνεί τον χαμό του 16χρονου που έπεσε στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου
EUROKINISSI

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου από τον τραγικό θάνατο που βρήκε το απόγευμα της Κυριακής ένας 16χρονος, πέφτοντας από ύψος τεσσάρων μέτρων στο Ενετικό Λιμάνι.

Η βόλτα για τον άτυχο μαθητή της Β’ Λυκείου αποδείχτηκε μοιραία. Ο 16χρονος είχε ανέβει με έναν φίλο του πάνω στο τοιχίο ύψους τεσσάρων μέτρων και στην προσπάθειά του να πηδήξει από το ένα σημείο στο άλλο, έπεσε στο κενό, σύμφωνα με τον λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Ευθύμιο Δουβή.

Στα μαύρα ντύθηκε και το σχολείου του άτυχου μαθητή. Οι συμμαθητές του δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έγινε και όλοι είναι σοκαρισμένοι, μεταδίδει το ekriti.gr.

Σε ανακοίνωση του σχολείου όπου φοιτούσε ο έφηβος, αναφέρονται τα εξής:

“Τα παιδιά του 2ου Γενικού Λυκείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι εργαζόμενοι και η Διεύθυνση του σχολείου εκφράζουν τη βαθιά και ανείπωτή τους οδύνη για τη ξαφνική απώλεια του αγαπημένου μας μαθητή Πέτρου Δασκαλάκη. Εκφράζουν επίσης προς την οικογένεια τού Πέτρου τα ειλικρινή συλλυπητήρια, ενώ θα παραστούν στην κηδεία. Χρηματικό ποσό από τον Σύλλογο Διδασκόντων θα κατατεθεί σε κοινωφελές ίδρυμα”.

Βίντεο από τις προσπάθειες των Αρχών για τον απεγκλωβισμό του:

Το χρονικό του τραγικού συμβάντος

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα όταν ο 16χρονος έπεσε από το βόρειο τμήμα του λιμενοβραχίονα και εγκλωβίστηκε στα βράχια.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό αλλά και δύναμη της ΕΜΑΚ για να τον απεγκλωβίσουν, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ολοκληρώθηκε περίπου στις 8 το βράδυ με την Πυροσβεστική ν’ αναφέρει πως ο 16χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με τον λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Ευθύμιο Δουβή, ο οποίος μίλησε στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV και στο κεντρικό δελτίο του Σταθμού, ο «16χρονος έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος», και σύμφωνα με τον ίδιο η πτώση του ήταν από 4 μέτρα ύψος.

«Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο γιατρός όπου και διαπίστωσε ότι το νεαρό αγόρι δεν ήταν στη ζωή. Η επιχείρηση συνεχίστηκε για τον απεγκλωβισμό του, ενώ από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση ήταν άμεση από Λιμενικό, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ», σύμφωνα με τον κ. Δουβή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ