ΕΛΛΑΔΑ

Καταστροφές στην Ύδρα από την κακοκαιρία

Καταστροφές στην Ύδρα από την κακοκαιρία
Μεγάλες καταστροφές στην Ύδρα από την κακοκαιρία Hydraspoliteia.blogspot.com

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση στο νησί της Ύδρας, με τους χειμάρρους να υπερχειλίζουν και να πλημμυρίζουν δρόμους, σπίτια και επιχειρήσεις.

Τα ορμητικά νερά στους στενούς πλακόστρωτους δρόμους του νησιού, έγιναν χείμμαροι ενώ υλικά και χώμα έχουν "μπαζώσει" το λιμάνι της Υδρας. Η έντονη βροχόπτωση έχει πλήξει από τα ξημερώματα (23/10) την Ύδρα κι έχει προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα. Από τη καταρρακτώδη νεροποντή πλημμύρισαν ισόγεια σπίτια και επιχειρήσεις στην παραλία και το λιμάνι του νησιού, ενώ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν και στο δίκτυο ύδρευσης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 11κλήσεις, ενώ εχει επέμβει σε τρία περιστατικά για απάνληση υδάτων από επιχειρήσεις και οικήματα του νησιού. Οι εικόνες που έχουν καταγράψει κάτοικοι του νησιού είναι αποκαλυπτικές για την κατάσταση.

Με αίτημα του Δημάρχου Γιώργου Κουκουδάκη προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητεί να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ έχει συγκαλέσει εκτάκτως το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο, με τη συμμετοχή και του Αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Χατζηπέρου. Με πλοίο της γραμμής, εντός της ημέρας αναμένεται στο νησί με παρέμβαση της Περιφέρειας να μεταφερθούν οχήματα για να συνδράμουν στον καθαρισμό δημόσιων χώρων του νησιού από τις λάσπες.

Κλιμάκιο του Δήμου αυτή τη στιγμή καταγράφει τις υλικές ζημιές.

Τα video και η φωτογραφία είναι από το site hydraspoliteia.blogspot.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ