ΕΛΛΑΔΑ

Διευκρινίσεις σχετικά με τις 30.000 θέσεις σε παιδικούς σταθμούς

Διευκρινίσεις σχετικά με τις 30.000 θέσεις σε παιδικούς σταθμούς
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν νέες θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Θεανώ Φωτίου, γνωστοποιώντας πως από την αρχή της χρονιάς δόθηκαν στους δήμους 15 εκατ. προκειμένου να δημιουργηθούν νέοι σταθμοί και ταυτόχρονα νέες θέσεις εργασίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Φωτίου σημείωσε πως οι υπάρχουσες διαθέσιμες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς θα καλυφθούν τον Σεπτέμβριο και «αυτό το ξέρουν όλοι κατηγορηματικά».

Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται, όπως δήλωσε: «υπάρχει μία μεγάλη ανισοκατανομή, 151 δήμοι από τους 325 δεν έχουν ούτε έναν βρεφικό σταθμό, αλλά και στους ιδιωτικούς σταθμούς δεν υπάρχουν θέσεις» και συμπλήρωσε πως είναι απορίας άξιον «αν από άγνοια ή εσκεμμένη άγνοια ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται ένα επίδομα 180 ευρώ τον μήνα, όταν εμείς σε αυτό το πρόγραμμα δίνουμε από 220 ευρώ μέχρι 240 ευρώ τον μήνα, δηλαδή πολύ πιο ακριβό voucher και πάλι δεν υπάρχουν επαρκείς θέσεις».

«Παραλάβαμε 80.000 voucher και το 2014 έμειναν έξω 18.000 παιδιά. Εμείς δώσαμε 118.000 voucher και έμειναν έξω 15.000 παιδιά. Αυξήσαμε τα κονδύλια και είναι κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού, διότι το ΕΣΠΑ τελειώνει», είπε.

«Φέτος, θα δοθούν περισσότερα voucher από πέρυσι. Προσπαθούμε να ανοίξουμε νέες θέσεις. Άνοιξαν ήδη 3.000 νέες θέσεις, αλλά το πρόγραμμα θα μείνει ανοικτό και θα υπάρξουν και άλλες», δήλωσε ακόμη και προσέθεσε ότι το 60% των θέσεων των ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών καλύπτεται από τα voucher.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως όσες οικογένειες έχουν πάρει voucher, αλλά δεν βρίσκουν ανοιχτή θέση σε σταθμό, δεν χάνουν το voucher όμως το χρησιμοποιούν όταν βρεθεί θέση ή ανοιχτεί σταθμός στην περιοχή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ