ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Ο «Ξενοφών» σαρώνει τη χώρα

Κακοκαιρία: Ο «Ξενοφών» σαρώνει τη χώρα
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ - Eurokinissi

Θυελλώδεις ανέμους, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και... χιόνια έφερε το κύμα κακοκαιρίας «Ξενοφών» που σαρώνει την χώρα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν και την Πέμπτη δημιουργώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ οι βροχοπτώσεις αναμένεται αύριο, να έχουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά (Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο) και στα νότια νησιωτικά τμήματα (Κυκλάδες - Κρήτη).

Απαγόρευση απόπλου

Λόγω της κακοκαιρίας ανακοινώθηκε απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Οι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους σε πολλές θαλάσσιες περιοχές τα 9 με 10 μποφόρ.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα- Παλούκια Σαλαμίνας και στον Αργοσαρωνικό.

Κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Βόλος-Σποράδες και Καβάλα-Πρίνος.

Από χθες άρχισαν τα προβλήματα

Προβλήματα υπήρξαν και χθες, Τρίτη, στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Συγκεκριμένα από τον Πειραιά δεν εκτελέστηκε το απόγευμα το δρομολόγιο του ταχύπλοου καταμαράν Super Jet για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο Θήρα, Ίο.

Επίσης δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Διαγόρας» για Καβάλα, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Βαθύ, Φούρνοι, Αγ.Κήρυκο και Πάτμο.

Εξάλλου, τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους δεν εκτέλεσαν τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Πρέβελης» για Ρόδο, Χάλκη, Διαφάνι, Κάρπαθο, Κάσο, Ανάφη Θήρα και «Νήσος Ρόδος» για Χίο και Μυτιλήνη.

Από το Λαύριο δεν εκτελέστηκε το απογευματινό δρομολόγιο για Κέα.

Κλειστές παρέμειναν επίσης οι γραμμές Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας, Αρκίτσα-Αιδηψός, Πρίνος Καβάλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ