ΕΛΛΑΔΑ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή σε πρώην υποψήφια της Χρυσής Αυγής

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή σε πρώην υποψήφια της Χρυσής Αυγής
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Κατά ένα χρόνο μειώθηκε η ποινή σε βάρος της πρώην υποψήφιας της Χρυσής Αυγής, Θ. Σκορδέλη για το μαχαίρωμα Αφγανού υπηκόου, το Σεπτέμβριο του 2011 στον Άγιο Παντελεήμονα από τάγμα εφόδου της Χ.A. 

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκρινε ένοχη σε δεύτερο βαθμό τη Θ. Σκορδέλη για «ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη» και την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

Πρωτοδίκως η Θ. Σκορδέλη είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή.

Για φυσική αυτουργία καταδικάστηκαν επίσης σε 2 χρόνια με αναστολή οι Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης. Αμφότεροι σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε 3 χρόνια με αναστολή.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο το θύμα της επίθεσης είπε πως το βράδυ εκείνο ήταν με δύο φίλους τους στο δρόμο όταν ξαφνικά πλησίασαν 15 άτομα, ανcάμεσά τους μια γυναίκα και δύο άντρες. «Η γυναίκα αφού μας είπε να φύγουμε, είπε στους δύο άντρες που ήταν μπροστά να μας χτυπήσουν. Άρχισαν με μπουνιές και τρέξαμε προς το σπίτι. Οι άλλοι μπήκαν στην πολυκατοικία, αλλά εγώ δεν πρόλαβα. Άργησε η πόρτα να κλείσει και μπήκε κάποιος μαζί με εμένα. Μετά 3–4 άτομα άρχισαν να με χτυπούν πάρα πολύ άσχημα».

Νωρίτερα και ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων, αναφέροντας πως «η χρήση του μαχαιριού προκάλεσε χτυπήματα, με στόχο να πλήξουν καίρια το σώμα του παθόντος, δηλαδή να προκαλέσουν βαριά σωματική βλάβη. Άλλωστε, οι κατηγορούμενοι που προχώρησαν στην πράξη τους μετά από προτροπή της κατηγορούμενης, αναγνωρίστηκαν από το θύμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ