ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλώνας Ζορμπάς: Συγκλονιστικές εικόνες από το σαρωτικό πέρασμά του

Κυκλώνας Ζορμπάς: Συγκλονιστικές εικόνες από το σαρωτικό πέρασμά του
CNN Greece

Σοβαρά προβλήματα δημιουργεί ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς», με την κακοκαιρία να έχει φέρει σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα.

Την ίδια, ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό δύο αγνοουμένων στην Εύβοια ενώ την ίδια στιγμή, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της αστυνομίας, μαζί με εθελοντές αναζητούν έναν 75χρονο κτηνοτρόφο από τη Βρύναινα Αλμυρού που είχε πάει να μαζέψει τα ζώα του μαζί με τον βοηθό του, το Σάββατο και έκτοτε αγνοείται.

Κυκλώνας «Ζορμπάς»: Εντοπίστηκε σώος ο 27χρονος αγνοούμενος στην Εύβοια

Με σφοδρή ένταση έπεφτε η βροχή στην περιοχή του Θεολόγου και της Μαλεσίνας στη Φθιώτιδα ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την ύφεση των καιρικών συνθηκών για να αντλήσουν νερά από διάφορα επικίνδυνα σημεία και από σπίτια και καταστήματα.

Γκρεμίστηκαν γέφυρες, διαλύθηκαν δρόμοι και έμειναν χωρίς νερό σε Κιάτο - Βέλο

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί από το κύμα κακοκαιρίας στους δήμους Κιάτου και Βέλου - Βόχας Κορινθίας, όπως ανέφεραν με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δήμαρχοι Σπύρος Σταματόπουλος και Αννίβας Παπακυριάκος αντίστοιχα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δήμαρχο Κιάτου, «υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο υποδομών και συγκεκριμένα το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Κιάτου έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η υδροδότηση στην πόλη και στα γύρω χωριά και ως εκ τούτου περίπου 15.000 κάτοικοι να έχουν μείνει χωρίς νερό».

Επίσης, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «το Κιάτο έχει κοπεί στα δύο, διότι έχουν γκρεμιστεί γέφυρες», ενώ όσον αφορά στη δημοτική και αγροτική οδοποιία, είπε ότι «έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση σε καλλιέργειες».

Στη λάσπη «πνίγηκε» ο νομός Αργολίδας που επλήγη από τον κυκλώνα Ζορμπά. Όπως ανέφερε η Πυροσβεστική, στο δήμο Άργους – Μυκηνών δέχτηκε 85 κλήσεις για παροχή βοηθείας, εκ των οποίων απεγκλωβίστηκαν 22 άτομα από αυτοκίνητα και οικίες.

Στο δήμο Ερμιονίδας στο Κρανίδι, 19 κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων, ενώ για το δήμο Ναυπλίου η Υπηρεσία δέχθηκε 8 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν 28 συνεργεία με 68 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε ο ποταμός Ίναχος και στο Καπαρέλλι του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Παράλληλα, το ρέμα στη Ραφήνα φούσκωσε επικίνδυνα από την ισχυρή βροχόπτωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ