ΕΛΛΑΔΑ

«Μη αναμενόμενη η ένταση της νεροποντής», λέει ο δήμαρχος Ύδρας

«Μη αναμενόμενη η ένταση της νεροποντής», λέει ο δήμαρχος Ύδρας

Μέσα σε δυο ώρες το νησί της Ύδρας βούλιαξε από την σφοδρή νεροποντή τόνισε, μιλώντας στο CNN Greece ο δήμαρχός του, Γιώργος Κουκουδάκης, αναμένοντας ότι η πολιτεία θα κάνει όσα πρέπει για να βοηθηθούν οι κάτοικοι.

«Τέτοια βροχόπτωση δεν είχε δει κανένας στο νησί, σας θυμίζω ότι πριν τρία χρόνια είχε μια αντίστοιχη εμπειρία οι Σπέτσες, αργότερα ο Πόρος και τώρα ήταν η σειρά της Ύδρας φαίνεται. Τέτοια καιρικά φαινόμενα δεν είχε δει το νησί. Ενδεχομένως να υπήρχαν και κάποια προβλήματα, κάποιος λανθασμένος σχεδιασμός, δεν μπορούμε να ζητούμε την τελειότητα όταν υπάρχουν τόσα προβλήματα δημοσιονομικής φύσης».

»Κανένας, όμως, δεν περίμενε καιρικά φαινόμενα τέτοιας έκτασης και έντασης στο νησί μας. Ήταν πραγματικά πρωτοφανή. Μέσα σε δυο ώρες βούλιαξε το νησί. Δυο ώρες βάσταξε αυτή η νεροποντή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος ειδικότερα στις ζημιές που έχουν προκληθεί, ο δήμαρχος του νησιού σημείωσε ότι «δυστυχώς, έχουμε ζημιές σε αρκετές οικοσυσκευές συμπολιτών μας, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Έχουμε ζημιές σε καταστήματα και εκεί οι επαγγελματίες έχουν δεχθεί δυνατά πλήγματα, τα οποία αγγίζουν και την οικονομική καταστροφή. Έχουμε ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης, στο δίκτυο αποχέτευσης, στους πλακόστρωτους δρόμους του νησιού. Στη λιμενική υποδομή του νησιού έχουν συσσωρευτεί αρκετά μπάζα».

Ο κ. Κουκουδάκης υπογράμμισε ότι έχει κατατεθεί αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ώστε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ έχει μιλήσει με τους αρμόδιους υπουργούς και την περιφέρεια.

«Μίλησα με τον υπουργό, είμαστε σε επικοινωνία, έχω μιλήσει και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με την περιφέρεια όπως είπα και πριν, εξετάζουν το αίτημα, περιμένουμε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και νομίζω ότι αυτό που έχει σημασία είναι μετά την καταγραφή των ζημιών που ήδη έχει ξεκινήσει, τότε θα υπάρξει το ουσιαστικό ενδιαφέρον από την πολιτεία», σημείωσε.

Εξέφρασε παράλληλα τη σιγουριά του ότι «η πολιτεία θα κάνει τα δέοντα έτσι ώστε -απευθύνω και έκκληση μέσω του σταθμού σας- οι συμπολίτες μας να τύχουν μιας αντιμετώπισης, έτσι ώστε να απαλύνουν τουλάχιστον τον πόνο τους αυτές τις δύσκολες μέρες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ