Ξεπέρασαν τις 100.000 σε όλη την επικράτεια, οι επισκέπτες που απόλαυσαν την πανσέληνο του Αυγούστου στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία όλης της χώρας». 

Και φέτος, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεχίζοντας μια παράδοση ετών, διοργάνωσε εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου, προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό. Η Πανσέληνος του Αυγούστου εντάχθηκε στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «τις 100.000 ξεπέρασαν οι επισκέπτες (έναντι των 63.795 το 2016 και 75.000 το 2017) που απόλαυσαν το ολόγιομο φεγγάρι στους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία όλης της χώρας». 

Το ΥΠΠΟΑ υπενθυμίζει ότι, «από τις 24 έως τις 27 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την 26η Αυγούστου που ήταν και η νύχτα της Πανσελήνου, σε 96 χώρους, μνημεία και μουσεία πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις), ενώ άλλοι 34 χώροι και μουσεία παρέμειναν ανοιχτοί για το κοινό. Η είσοδος σε όλους τους χώρους ήταν ελεύθερη».

 

Διαβάστε επίσης