ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του 55χρονου που συνελήφθη για αποπλάνηση ανηλίκων

Ρόδος: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του 55χρονου που συνελήφθη για αποπλάνηση ανηλίκων
Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Στη δημοσιότητα δίνονται, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 55χρονου που συνελήφθη στις 16 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο, κατηγορούμενος για αποπλάνηση ανηλίκων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η ασκηθείσα σε βάρος του ποινική δίωξη είναι για τις πράξεις της αποπλάνησης παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα δώδεκα, που συμπλήρωσαν τα δώδεκα έτη αλλά όχι τα δεκατέσσερα, που συμπλήρωσαν τα δεκατέσσερα αλλά όχι τα δεκαπέντε κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια με παθόντες που δεν συμπλήρωσαν τα δεκατέσσερα έτη και που συμπλήρωσαν τα δεκατέσσερα έτη, όχι όμως τα δεκαοκτώ κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση και της ασέλγειας ανηλίκου με αμοιβή με παθούσα που δεν συμπλήρωσε τα δέκα έτη και συμπλήρωσε τα δέκα έτη, όχι όμως και τα δεκαπέντε κατ΄εξακολούθηση.

Πρόκειται για τον: (επ) SENKA (ον) SULO του IBRAIM και της FERIDE , γεν. 1963 στην Αλβανία

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, με χρονική ισχύ έως 4 Δεκεμβρίου 2018, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, αλλά και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 24310-63022 και 24310-63023 του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

rodos 2 768x572

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 55χρονος Αλβανός είχε διαφύγει στη Ρόδο και κατηγορείται για αποπλάνηση μικρών παιδιών κατά συρροή και κατά εξακολούθηση, για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια με παθόντες κατά συρροή και κατά εξακολούθηση και για ασέλγεια ανηλίκου με αμοιβή με παθούσα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του dimokratiki.gr, φέρεται το καλοκαίρι του 2013 να οδήγησε σε ερημική τοποθεσία των Τρικάλων ένα 6χρονο κοριτσάκι που επιχείρησε να βιάσει μέσα σε αυτοκίνητο. Η υπόθεση έφτασε στην Αστυνομία και εκεί αποκαλύφθηκε πως ο δράστης είχε επιχειρήσει το ίδιο το 2009 με 14χρονη τότε κοπέλα, συγγενικό του πρόσωπο. Ότι δεν πέτυχε τότε το επιχείρησε 4 χρόνια μετά…

rodos2

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Ταυτόχρονα το ίδιο είχε πράξει το 2008 με 13χρονη έως το 2012 επίσης συγγενικό του πρόσωπο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποια γυναίκα να φοβηθεί ότι το ίδιο είχε συμβεί και με την δική της κόρη που είναι σήμερα 14 ετών και αφού μίλησε μαζί της, αποκαλύφθηκε ότι ο δράστης ασελγούσε σε βάρος της από την ηλικία των 7 ετών. Ο δράστης επιχείρησε με δέλεαρ 20 ευρώ να ξεμοναχιάσει μια από τις ανήλικες και όταν δεν το κατάφερε την απείλησε ότι θα το μετανιώσει.

Ένα από τα κοριτσάκια εξετάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για «κνησμό στα γεννητικά όργανα» και εκεί περιέγραψε την ασέλγεια που δεχόταν από τον δράστη 2-3 φορές την εβδομάδα και με τον δράστη να της δίνει 3-4 ευρώ κάθε φορά λέγοντας πως «είναι φυσιολογικό αυτό που κάνουμε». Τα ανήλικα θύματα παρουσία Παιδοψυχίατρου έδωσαν καταθέσεις στους Αστυνομικούς περιγράφοντας τις φριχτές ώρες στα χέρια του δράστη μεταξύ των οποίων και τον πόνο από επιχειρούμενο βιασμό.

rodos3

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Σε ένα από τα θύματα που κακοποιήθηκε από 6 ετών έως 12 ετών ήδη διαγνώσθηκαν προβλήματα που χρήζουν άμεσης ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης. Όπως προκύπτει, ο δράστης τον Φεβρουάριο του 2014 εγκατέλειψε τα Τρίκαλα εσπευσμένα με το αυτοκίνητό του, αντιλαμβανόμενος πως ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης για τα όσα έπραξε από το 2007 έως τον Οκτώβριο του 2013 σε βάρος των 4 μικρών κοριτσιών εκμεταλλευόμενος την ευρεία συγγενική τους σχέση και το γεγονός ότι οι παθούσες είχαν φιλικές σχέσεις με τις κόρες του, αλλά και την ντροπή που ένιωθαν τα θύματά του για να μιλήσουν στους γονείς τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ