ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: «Κλώτσησα το τζάμι για να μην κοπεί» λέει ο κατηγορούμενος μεσίτης

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: «Κλώτσησα το τζάμι για να μην κοπεί» λέει ο κατηγορούμενος μεσίτης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Star προέβη ο 55χρονος μεσίτης, κατηγορούμενος για θανατηφόρα σωματική βλάβη στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Αστυνομίας και το εύρημα DNA του 33χρονου θύματος στο μαχαίρι.

Η έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, κάνει σύγκριση των ευρημάτων μόνο με δείγμα DNA του Ζακ Κωστόπουλου και όχι με δείγμα κάποιου από τους υπόλοιπους που βρίσκονταν στη σκηνή, όπως ο κοσμηματοπώλης, ο μεσίτης ή ο αστυνομικός που φαίνεται σε βίντεο να πιάνει με γυμνά χέρια το μαχαίρι.

«Βλέποντάς τον ότι προσπαθούσε να βγει έξω και κρατούσε στο αριστερό του χέρι μαχαίρι, εκείνη την ώρα ενστικτωδώς και θεωρώντας ότι στην κατάσταση που βρίσκεται έτσι και βγει έξω, κάποιον είτε θα μαχαιρώσει είτε θα σκοτώσει, σκέφτηκα να τον περιορίσω εντός του κοσμηματοπωλείου, μέχρι να έρθει η αστυνομία να κάνει τη σύλληψη» δήλωσε ο 55χρονος κατηγορούμενος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε κανένα από τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν διακρίνεται μαχαίρι στα χέρια του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο 55χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε πως ότι ο ίδιος αφόπλισε τον 33χρονο την ίδια στιγμή που έφτασε η αστυνομία. «Το μαχαίρι ήταν κατ’ αρχάς στα χέρια του με αίματα από τα σπασμένα τζάμια. Όταν εγώ πήρα το μαχαίρι από το χέρι του, το πέταξα μέσα στο κοσμηματοπωλείο, μάλιστα θυμάμαι ότι πήγα και βρήκα τον αστυνομικό που μπήκε μέσα και του είπα ότι έχω πιάσει και εγώ το μαχαίρι και είναι και τα δικά μου αποτυπώματα πάνω και αυτός στην ταραχή του δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία» ανέφερε.

Αναφερόμενος στις εικόνες όπου μανιωδώς κλωτσάει τον Ζακ Κωστόπουλο, επανέλαβε όσα περίπου κατέθεσε κατά την απολογία του. «Όταν χτύπησε με το κεφάλι του το τζάμι για να το σπάσει, γιατί αυτός το χτύπησε, υπήρχε ένα μεγάλο κομμάτι από πάνω το οποίο κλώτσησα για να πέσει κάτω προκειμένου να μην του κόψει το κεφάλι στην προσπάθειά του να βγει. Ήταν συνειδητό το χτύπημα για να μη σπάσει το τζάμι και ήταν με τέτοια δύναμη ώστε να μην πέσει πάνω του ή να μην του προκαλέσει ζημιά», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου Άννυ Παπαρρούσου, σε δηλώσεις της στο CNN Greece την Τρίτη, αναφέρθηκε σε αυτόπτη μάρτυρα της υπόθεσης, ο οποίος έχει καταθέσει ότι «κάποιος το στρέφει προς το λαιμό του Ζαχαρία Κωστόπουλου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ