ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στάση εργασίας στο Μετρό - Σταματούν στις 23:00 τα δρομολόγια

Νέα στάση εργασίας στο Μετρό - Σταματούν στις 23:00 τα δρομολόγια
Eurokinissi

Νέα στάση εργασίας στο Μετρό από τις 23:00 σήμερα το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθηνών, προκειμένου να καλύψει το σωματείο εργαζόμενων η στάση του οποίου κρίθηκε παράνομη δικαστικά.

 

Οι συρμοί θα σταματήσουν να κινούνται στις 23:00 της Παρασκευής έως τη λήξη της βάρδιας.

«H Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ για λόγους ασφάλειας του επιβατικού κοινού και λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση- ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ), να επαναπροκηρύξει (με τα ίδια κατ΄ ουσίαν αιτήματα) την κριθείσα ως παράνομη στάση εργασίας στο Μετρό, αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, σήμερα 19 Οκτωβρίου 2018 στις 23:00», αναφέρει η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

Νωρίτερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομες και καταχρηστικές τις δύο στάσεις εργασίας που είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι.

Όπως είχε ανακοινώση η ΣΤΑΣΥ, τυχόν συμμετοχή στην προγραμματισμένη «παράνομη στάση εργασίας από τις 23.00 μ.μ. έως τη λήξη της λειτουργίας του μέσου, συνιστά αδικαιολόγητη απουσία».

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι για τη ζημία που θα προκληθεί στην ίδια και στο επιβατικό κοινό από την τυχόν πραγματοποίηση της εν λόγω στάσης εργασίας, «αυτή θα οφείλεται αποκλειστικά στην παράνομη συμπεριφορά των συμμετεχόντων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ