ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ζάκυνθος: Σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής το νησί – Καταγράφονται οι ζημιές

Σεισμός Ζάκυνθος: Σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής το νησί – Καταγράφονται οι ζημιές
eurokinissi

Σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής για το επόμενο 48ωρο κηρύχτηκε η Ζάκυνθος μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Η ανταπόκριση των κτηρίων κρίνεται ικανοποιητική πέρα από μεμονωμένες επιφανειακές ζημιές, ενώ υπάρχουν προβλήματα κατολισθήσεων σε Κρυονέρι, Παναγούλα αλλά και στο Κάστρο της Μπόχαλης.

Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Λευτέρη Νιοτόπουλου, παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη, της ειδικής γραμματέως Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Φωτεινή Παντιώρα, του προέδρου του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, καθώς και στελεχών της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Στο νησί βρίσκεται και ο τοπικός βουλευτής και πρώην υπουργός Σταύρος Κοντονής, ο οποίος μετέφερε στη συνεδρίαση το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη κατάσταση στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων πήραν το λόγο αποτυπώνοντας πλήρως την κατάσταση που επικρατεί μετά το σεισμό.

Τέλος, ενημέρωση έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου για τη ζημιά στο Καστρομονάστηρο στα Στροφάδια, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς περιορίζεται σε ένα μικρό τμήμα κοντά στην είσοδο, ενώ κλιμάκιο μηχανικών του ΥΕΝ θα αποτυπώσει την καθίζηση στην προβλήτα του λιμανιού του Αγίου Διονύσιου.

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο δήμαρχος του νησιού Παύλος Κολοκοτσάς, στο CNN Greece έχει ξεκινήσει η καταγραφή των υλικών ζημιών και παρότι τα σχολεία και τα δημόσια κτήρια είναι κλειστά -για προληπτικούς λόγους- όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά.

«Είχαμε, ευτυχώς, μικρές ζημιές. Κυρίως σε τοιχοποιίες σε σπίτια, τις οποίες καταγράφουμε. Για προληπτικούς λόγους έχουμε κλείσει σχολεία σήμερα και τα δημόσια κτήρια. Κλιμάκια μηχανικών επισκέπτονται και ελέγχουν για τυχόν φθορές», ανέφερε ο κ. δήμαρχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ