ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 45χρονου για σωματεμπορία

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 45χρονου για σωματεμπορία
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Να εκδίδεται έναντι αμοιβής εξανάγκαζαν 33χρονη ημεδαπή δύο άντρες στην περιοχή της Τούμπας Θεσσαλονίκης, με απειλές κατά της ζωής της και της σωματικής της ακεραιότητας, σύμφωνα με καταγγελία της γυναίκας στην Αστυνομία.

Με βάση πάντα την καταγγελία της 33χρονης, από τον Αύγουστο του 2015 έως και τον Αύγουστο του 2018, αλλοδαπός ηλικίας 45 ετών, από κοινού με ημεδαπό 52 χρόνων, που ταυτοποιήθηκε ως συνεργός του, την εξανάγκαζαν να εκδίδεται επ’ αμοιβή σε διερχόμενους πολίτες στην περιοχή της Τούμπας, εισπράττοντας οι ίδιοι το οικονομικό όφελος

Μετά την καταγγελία της γυναίκας, αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν επιχείρηση εντοπισμού των δραστών και στο πλαίσιο αυτό εντόπισαν χθες τον 45χρονο σε ισόγειο χώρο υπό ανέγερση κτηρίου στην περιοχή της Τούμπας.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 45χρονος χρησιμοποιούσε το ισόγειο ως χώρο απόκρυψης λαθραίων καπνικών προϊόντων, τα οποία στη συνέχεια διέθετε προς πώληση.

Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 105 λαθραία πακέτα τσιγάρα, ενώ από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή 4.500 ευρώ για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Σε βάρος των δύο αντρών σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίσταση για το αδίκημα της σωματεμπορίας από κοινού και για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του Νόμου περί αλλοδαπών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ