ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση υποβρυχίων: Την ενοχή βασικών κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας

Υπόθεση υποβρυχίων: Την ενοχή βασικών κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας
PIXABAY

Την ενοχή αρκετών εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση των υποβρυχίων για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της δωροδοκίας πρότεινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η εισαγγελέας της έδρας Ελευθερία Παντελάκη.

Ειδικότερα η εισαγγελέας μετά από πολύμηνη διαδικασία πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της ενεργητικής δωροδοκίας, καθώς, όπως τόνισε, από τη διαδικασία προέκυψε ότι επηρέαζε αξιωματούχους που βρίσκονταν στο κέντρο λήψης αποφάσεων αναφορικά με τις παραγγελίες των υποβρυχίων.

Επίσης, η εισαγγελέας πρότεινε να απαλλαγεί για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ο Ιωάννης Μπέλτσιος, διότι δεν βρέθηκαν σε δικό του λογαριασμό χρήματα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες, αλλά να κηρυχθεί ένοχος για την πράξη της δωροδοκίας, για μίζες που προωθήθηκαν στον τότε υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ενοχή πρότεινε επίσης και για τους τραπεζίτες Φάνη Λυγινό και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ. Για τον πρώτο για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και για τον δεύτερο για άμεση συνέργεια στο ίδιο αδίκημα. Ακόμη, πρότεινε την ενοχή του Αντώνη Κάντα και του Παναγιώτη Ευσταθίου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αλλά με την αναγνώριση ελαφρυντικών .

Αντίθετα, η Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού καθώς επίσης και στελεχών της SUNLIGHT για την υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων των Υποβρυχίων, κρίνοντας ότι η εταιρεία υλοποίησε τις υποχρεώσεις της προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου, ενισχύοντας την αμυντική βιομηχανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ