ΕΛΛΑΔΑ

Βούλα: Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τη δολοφονία του «Αυστραλού»

Βούλα: Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τη δολοφονία του «Αυστραλού»
eurokinissi/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η έκτη κατά σειρά «επαγγελματική» εκτέλεση, αυτή του 46χρονου επιχειρηματία στη Βούλα -γνωστού με το παρατσούκλι ο «Αυστραλός»- μέσα σε διάστημα ενάμιση χρόνου, έχει σημάνει συναγερμό στην Αστυνομία, η οποία αναζητά τυχόν ύποπτες συναλλαγές που μπορεί να έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες από πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι ξεπλένουν χρήμα, σημειώνει το «Έθνος της Κυριακής».

Κι αυτό, όπως σημειώνουν πηγές της εφημερίδας, γιατί μπορεί η παράδοση των χρημάτων για «συμβόλαια θανάτου» να γίνεται σε μετρητά, πριν από αυτό όμως δεν αποκλείεται να έχει πραγματοποιηθεί κάποια κίνηση σε πάσης φύσεως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η εξιχνίαση τέτοιου είδους επιθέσεων είναι από τις πιο δύσκολες καθώς άλλος δίνει την εντολή για τη δολοφονία και άλλος εκτελεί το «συμβόλαιο» ενώ παράλληλα πρόκειται για «επαγγελματίες».

Δείτε τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο από το "Έθνος της Κυριακής":

Οι πρώτοι ύποπτοι

Η Αστυνομία, σημειώνει το «Έθνος της Κυριακής», δεν αποκλείει ο δολοφόνος του επιχειρηματία να φορούσε μάσκα σιλικόνης καθώς θεωρείται απόλυτα βέβαιο ότι γνώριζε πως καταγράφεται από κάμερες ασφαλείας. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να τον εντοπίσουν σε χρόνο που μπορεί να ήταν πιο «εκτεθειμένος», πιθανώς χωρίς να φοράει το καπέλο τζόκεϊ, από κάμερες ασφαλείας από δρόμους όπου μπορεί να είχε περάσει πριν φτάσει στο σπίτι του 46χρονου.

Το έγκλημα έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας υψηλής ευκρίνειας και δείχνει ξεκάθαρα το δολοφόνο και την ακριβή ώρα εκτέλεσης.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο στην "Καθημερινή":

Ο δολοφόνος διακρίνεται να πυροβολεί έξι φορές ενώ, έχει καταγραφεί και η στιγμή κατά την οποία αιμόφυρτος ο 46χρονος βγαίνει από το αυτοκίνητο σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί, αλλά ο φονιάς πλησιάζει και συνεχίζει να τον πυροβολεί.

BOULA

Πηγή: Eurokinissi

Καθώς επιχειρείται να σχηματιστεί ένας πρώτος κύκλος υπόπτων, στο μικροσκόπιο έχουν μπει σκληροί ποινικοί, Έλληνες και ξένοι με «προφίλ» που δικαιολογεί εκτέλεση συμβολαίου.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο δολοφόνος να έχει ήδη φύγει από τη χώρα όπως και το ενδεχόμενο να έχει βρει κάπου προσωρινό καταφύγιο, έως ότου βρει την κατάλληλη συγκυρία για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ