Με επιτυχία στέφτηκε η πρώτη πτήση του Cretan Astonaut, ενός εγχειρήματος επτά νέων από την Κρήτη, με τον «αστροναύτη» Μανούσο, να φτάνει με το σκάφος του μέχρι την στρατόσφαιρα και να επιστρέφει σώος.

Διαβάστε επίσης

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου και διήρκησε περί τις 2 ώρες.

Ξεπερνώντας όλα τα τεχνικά εμπόδια και τις αντίξοες θερμοκρασίες που έφταναν μέχρι και μείον 40 βαθμούς Κελσίου, οι προσπάθειες μηνών της ομάδας Cretan Astronaut ανταμείφθηκαν.

Έναν χρόνο πριν, η ομάδα ξεκίνησε το πρότζεκτ της πρώτης πτήσης από τα Χανιά της Κρήτης προς το διάστημα, αναφέρει το cretapost.gr. 

Σχεδίασε και κατασκεύασε εξ ολοκλήρου τη διάταξη του σκάφους, ενώ οργάνωσε και υλοποίησε καμπάνιες και events, ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την αποστολή.

Η ομάδα των νέων, αποτελούμενη από τους Αλέξανδρο Πουπάκη, Δημήτρη Θεοδοσίου, Θάνο Παράσχο, Βασίλη Κόττα, Ολυμπία Κόκκα, Μαρία Μετοχιανάκη και Ιωάννη Αντωνίου, ξεκίνησαν ένα πρότζεκτ, για να γίνουν οι πρώτοι νέοι από την Κρήτη, οι οποίοι θα κατακτήσουν τη στρατόσφαιρα. Και το κατάφεραν.

Πρωταγωνιστής αυτού του πρότζεκτ, ο Μανούσος. Ο Κρητικός αστροναύτης, με το στριφτό μουστάκι και την στολή αστροναύτη, βαφτισμένος από τον κόσμο που ακολουθεί τα βήματα της ομάδας μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, πέτυχε το ακατόρθωτο.

Σύντομα, θα ακολουθήσει η επίσημη πτήση, η οποία κρύβει ορισμένες εκπλήξεις για τους υποστηρικτές του Μανούσου.


Διαβάστε επίσης

Συναγερμός για τρομοκρατική ενέργεια σε αεροπλάνο με προορισμό την Κρήτη

Παρίστανε την 13χρονη κόρη της για να μιλήσει με τον βιαστή του παιδιού της

Πάνω από 100 εκατ. ευρώ η αξία των ναρκωτικών στο φορτηγό πλοίο στην Κρήτη

Χανιά: Νάρκωνε τον πατέρα και βίαζε τη 13χρονη κόρη του