ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κρητικός «αστροναύτης» Μανούσος έφτασε μέχρι τη στρατόσφαιρα και επέστρεψε σώος

Ο Κρητικός «αστροναύτης» Μανούσος έφτασε μέχρι τη στρατόσφαιρα και επέστρεψε σώος
Facebook/Cretan Astronaut

Με επιτυχία στέφτηκε η πρώτη πτήση του Cretan Astonaut, ενός εγχειρήματος επτά νέων από την Κρήτη, με τον «αστροναύτη» Μανούσο, να φτάνει με το σκάφος του μέχρι την στρατόσφαιρα και να επιστρέφει σώος.

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου και διήρκησε περί τις 2 ώρες.

Ξεπερνώντας όλα τα τεχνικά εμπόδια και τις αντίξοες θερμοκρασίες που έφταναν μέχρι και μείον 40 βαθμούς Κελσίου, οι προσπάθειες μηνών της ομάδας Cretan Astronaut ανταμείφθηκαν.

Έναν χρόνο πριν, η ομάδα ξεκίνησε το πρότζεκτ της πρώτης πτήσης από τα Χανιά της Κρήτης προς το διάστημα, αναφέρει το cretapost.gr.

Σχεδίασε και κατασκεύασε εξ ολοκλήρου τη διάταξη του σκάφους, ενώ οργάνωσε και υλοποίησε καμπάνιες και events, ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την αποστολή.

Η ομάδα των νέων, αποτελούμενη από τους Αλέξανδρο Πουπάκη, Δημήτρη Θεοδοσίου, Θάνο Παράσχο, Βασίλη Κόττα, Ολυμπία Κόκκα, Μαρία Μετοχιανάκη και Ιωάννη Αντωνίου, ξεκίνησαν ένα πρότζεκτ, για να γίνουν οι πρώτοι νέοι από την Κρήτη, οι οποίοι θα κατακτήσουν τη στρατόσφαιρα. Και το κατάφεραν.

Πρωταγωνιστής αυτού του πρότζεκτ, ο Μανούσος. Ο Κρητικός αστροναύτης, με το στριφτό μουστάκι και την στολή αστροναύτη, βαφτισμένος από τον κόσμο που ακολουθεί τα βήματα της ομάδας μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, πέτυχε το ακατόρθωτο.

Σύντομα, θα ακολουθήσει η επίσημη πτήση, η οποία κρύβει ορισμένες εκπλήξεις για τους υποστηρικτές του Μανούσου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ