ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Στα «λευκά» πολλές περιοχές της χώρας-Προβλήματα λόγω θυελλωδών ανέμων

Κακοκαιρία: Στα «λευκά» πολλές περιοχές της χώρας-Προβλήματα λόγω θυελλωδών ανέμων
EUROKINISSI/ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)/φωτογραφία αρχείου

Ο χειμώνας φαίνεται πως έκανε για τα καλά την εμφάνισή του στη χώρα, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να έχουν ήδη ντυθεί «στα λευκά». Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργήσει στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες οι θυελλώδεις άνεμοι.

Στα Τρίκαλα, στα ορεινά του νομού, συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η έντονη χιονόπτωση και είκοσι μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων συνδράμουν, προκειμένου το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού να κρατηθεί ανοιχτό.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, σε κάποια σημεία και πάνω από τα 700 μέτρα υψόμετρο, είναι υποχρεωτική η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα, τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.

Η χιονόπτωση συνεχίζεται και στα ορεινά του νομού Καρδίτσας, όπου σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκου, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ενώ στην όλη προσπάθεια συνδράμουν μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας.

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια και στα ορεινά του νομού Λάρισας, καθώς τα τελευταία 24ωρα έχει σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.

Ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε στην ορεινή περιοχή Λιβάδι της Ελασσόνας, στην Καλλιπεύκη του Κάτω Ολύμπου, αλλά και στο καταφύγιο του Κισσάβου, χωρίς βέβαια να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών.

Βροχερός παραμένει ο καιρός και στην πόλη της Λάρισας με τη θερμοκρασία να είναι χαμηλή.



Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται σε τμήματα κυρίως του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, για τον νομό Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται σε τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας- Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου, καθώς και στις δημοτικές οδούς Νάουσας / 3-5 Πηγαδιών και Νάουσας-Σελίου.

Στον νομό Πέλλας αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας- Χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς.

Τέλος, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Καστανερής- Λιβαδίων, στο Κιλκίς.

Δεμένα τα πλοία στο Ιόνιο

«Δεμένα» θα μείνουν, τουλάχιστον μέχρι τις απογευματινές ώρες, τα πλοία ανοιχτού τύπου ("παντόφλες"), που εκτελούν δρομολόγια Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας- Παξών, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Το απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου εξέδωσε το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, καθώς οι άνεμοι φτάνουν στο Ιόνιο τα 8 με 9 μποφόρ. Να σημειωθεί ότι κανονικά εκτελούνται από το πρωί τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου.

Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά εξαιτίας των έντονων θυελλωδών ανέμων.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέο δελτίο καιρού, το οποίο γνωστοποιεί το απαγορευτικό απόπλου από Ζάκυνθου και Κεφαλονιά προς Κυλλήνη και αντίθετα, έως τις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής 18 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ