ΕΛΛΑΔΑ

Μάριος Παπαγεωργίου: Τι αποκαλύπτει ο γιος του βασικού κατηγορούμενου

Μάριος Παπαγεωργίου: Τι αποκαλύπτει ο γιος του βασικού κατηγορούμενου
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Με την κατάθεση του αστυνομικού γιου του βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου  συνεχίστηκε σήμερα η δίκη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Για τον συγκεκριμένο μάρτυρα το δικαστήριο είχε διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του. Ο ίδιος σήμερα σε ερώτηση του εφέτη δικαστή γιατί δεν παρουσιάστηκε στην προηγούμενη διαδικασία, απάντησε ότι είχε δεχθεί προπηλακισμούς και απειλές και φοβόταν.

Ο γιος του βασικού κατηγορούμενου, ο οποίος είναι αστυνομικός και έκανε παρέα με τον άτυχο Μάριο, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι έμαθε για την εξαφάνισή του τηλεφωνικώς από τη μητέρα του. Όπως είπε, όταν συζητούσαν με την οικογένειά του για το θέμα, δεν μπορούσαν να δώσουν κάποια λογική εξήγηση για το τι έχει συμβεί.

Δικαστής : Τι κάνατε ως αστυνομικός για τον πολίτη Μάριο;

Δικαστής: Τον όρκο της αστυνομίας τον θυμάστε?

Μάρτυρας: Ναι

Δικαστής: Οι κανόνες λένε ότι οι αστυνομικοί πρέπει να ενεργούν με αμεροληψία και να διαφυλάξουν τα δικαιώματα των πολιτών. Τι κάνατε για τον πολίτη Μάριο?

Μάρτυρας: Προέτρεπαν την μητέρα του να πάει στην αστυνομία.

Δικαστής: Οι αστυνομικοί πρέπει να προβαίνουν σε ενέργειες για την πρόληψη αδικημάτων?

Μάρτυρας: Σας είπα.

Πρόεδρος: Δεν μας βοηθάτε κύριε μάρτυρα. Ακούσατε ότι ο Μάριος εθεάθη με κάποιους, δεν τον ψάξατε?

Μάρτυρας: Συζητήθηκε αυτό, αλλά οι πληροφορίες μπορεί να μην ίσχυαν.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι το σενάριο της σκηνοθετημένης απαγωγής από τον Μάριο, του το είπε ο πατέρας του, μια μέρα μετά τη σύλληψή του.

Πολιτική αγωγή: Πώς σας φάνηκε αυτό που σας είπε ο πατέρας σας για τη σκηνοθετημένη απαγωγή?

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι

Πολιτική αγωγή: Δεν αισθανθήκατε ότι θα έπρεπε να δώσετε μια συμπληρωματική κατάθεση για την υπεράσπιση του πατέρα σας?

Μάρτυρας: Μα τα είχε πει ο ίδιος.

Απειλητικό μήνυμα

Στη συνέχεια ο δικηγόρος της οικογένειας ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά μήνυμα που έλαβε στο κινητό του μετά τις ερωτήσεις που κατέθεσε στον μάρτυρα.

Δικηγόρος: έλαβα μήνυμα στο κινητό μου το οποίο αναφέρει: "Χρόνια πολλά στους Παναγιώτηδες, φθάνει να παραμένουν βουβοί και να μην προκαλούν".

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η έδρα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας διέταξε την προσαγωγή με απλή συνοδεία αστυνομικών οργάνων του δεύτερου γιου του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου.

Και αυτό γιατί, παρά το γεγονός ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε διαταχθεί από το δικαστήριο η βίαιη προσαγωγή του, εντούτοις ο μάρτυρας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει. Ωστόσο σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης του πατέρα του, ο μάρτυρας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας που δεν επιτρέπει τη μετάβασή του στο δικαστήριο.

Η δίκη διεκόπη για αύριο Πέμπτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ