ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσό μετάλλιο ΕΟΠΕ Διακεκριμένης Προσωπικότητας στην Κατερίνα Παναγοπούλου

Χρυσό μετάλλιο ΕΟΠΕ Διακεκριμένης Προσωπικότητας στην Κατερίνα Παναγοπούλου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 19 Νοεμβρίου 2018, ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ) πραγματοποίησε επετειακή εκδήλωση επ’ ευκαιρίας των 10 χρόνων από την ίδρυσή του. Ο Οργανισμός παρέθεσε δείπνο προς τιμή της επιτίμου προέδρου,  Κατερίνας Παναγοπούλου και βράβευσε με το χρυσό μετάλλιο τρεις προσωπικότητες κύρους.

Το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Έμυ Λιβανίου, η οποία καλωσόρισε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, τους προσκεκλημένους του ΕΟΠΕ. Ανάμεσά τους πλήθος πολιτικού και ακαδημαϊκού κόσμου, διπλωμάτες, στρατιωτικοί, μέλη του ΕΟΠΕ και μέλη της κοινωνίας των πολιτών.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, κύριος Συμεών Σιδηρόπουλος, εν συνεχεία, απηύθυνε χαιρετισμό στους εκλεκτούς παρευρισκόμενους. Αμέσως μετά την παρουσίαση του Προέδρου για το όραμα και τους στόχους του Οργανισμού, καθώς και την αναφορά του στις εξελίξεις του τομέα της πολιτικής επιστήμης ακολούθησαν οι τιμητικές βραβεύσεις.

Το χρυσό μετάλλιο ΕΟΠΕ Διακεκριμένης Προσωπικότητας και Κοινωνικής Προσφοράς για την προσφορά της στην κοινωνία, στην επιστήμη και στους νέους έλαβε η επίτιμη πρόεδρος, κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, εθνική Πρέσβης της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι, πρόεδρος του Πανελληνίου αθλητικού σωματείο γυναικών “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” και άμισθη σύμβουλος του πρωθυπουργού για τη Διασπορά.

Τιμήθηκαν ακόμη τα επίτιμα μέλη του ΕΟΠΕ, κύριος Σωτήρης Μουσούρης, πρώην Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε. και η κυρία Παρούλα Νάσκου Περράκη, Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου, για την πορεία τους στους Διεθνείς Οργανισμούς και στην Επιστήμη αντίστοιχα.

Ως κεντρική ομιλήτρια η κ. Παναγοπούλου ανέπτυξε τη θεματική «Δημοκρατία, Θεσμοί και Πολίτες» που είχε τεθεί από τον ΕΟΠΕ, αναπτύσσοντας μία πιο ιδιαίτερη πτυχή «Τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζει σήμερα η Δημοκρατία» και την «Πολιτική των Πολιτών».

Οι βραβεύσεις στα τιμώμενα πρόσωπα ολοκληρώθηκαν με παρεμβάσεις τους.

Με τις καίριες ομιλίες τους τοποθετήθηκαν, επίσης, ο κύριος Νικόλαος Παπαδάκης, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κύριος Κυριάκος Σουλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η κυρία Κωνσταντίνα Δημητρούλη, δημοσιογράφος της ΕΡΤ. Προσέγγισαν καίρια ζητήματα δημόσιων, διεθνών πολιτικών και κοινωνικών πολιτικών.

Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι στους υποτρόφους του ΕΟΠΕ για το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018.

Μεταξύ των επίσημων την εκδήλωση και το δείπνο τίμησαν με την παρουσία τους ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, Υπουργός Επικρατείας, η κα Έλενα Κουντουρά, Υπουργός Τουρισμού, η κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Υφυπουργός Εσωτερικών. Ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μητσοτάκη παραστάθηκε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής. Ως εκπρόσωπος της Επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ παραστάθηκε ο κ. Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, ενώ ως εκπρόσωπος του Ποταμιού, ο κ. Γεώργιος Μαυρωτάς, Αντιπρόεδρος του κόμματος και Βουλευτής. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ως εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος ΠΝ, κ. Τσούνης Νικόλαος και ο Πρέσβης Νικόλαος Πλεξίδας, Δντής της Διεύθυνσης ΝΑΤΟ του ΥΠΕΞ και Επίτιμο Μέλος ΕΟΠΕ.Με την παρουσία τους τίμησαν επίσης το δείπνο η κα Μαριέττα Γιαννάκου, πρ. Βουλευτής και πρ. Υπουργός της ΝΔ, ο κ. Μιχάλης Κατρίνης, πρ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ καθώς και σύμβουλοι του Πρωθυπουργού και διευθυντές και εκπρόσωποι Υπουργών. Στην εκδήλωση παραστάθηκαν σύμβουλοι του πρώην ΠτΔ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθύνων Σύμβουλος του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη, κ. Ηλίας Λιβάνης και ο διεθνούς φήμης μουσικός, Γιάννης Χατζηλοΐζου. Παραστάθηκαν επίσης ο Υποστράτηγος Τσιάλτας Αναστάσιος ως Εκπρόσωπος του Α/ΓΕΣ, ο Υποπτέραρχος Θεόδωρος Λάγιος, ως Εκπρόσωπος Α/ΓΕΑ.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας, Επίτιμο Μέλος ΕΟΠΕ και πρ. Συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, ο κ. Βασίλειος Τελλίδης, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και Επίτιμο Μέλος ΕΟΠΕ, ο Δρ. Αθανάσιος Βοζίκης – Επίτιμο Μέλος ΕΟΠΕ, Διευθυντής του Εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, οι Καθηγητές Δρ. Ιωάννης Πολλάλης, Δρ. Ήβη Μαυρομούστακου. Στην εκδήλωση παραστάθηκε και ο Δντής του ΕΘΝΟΣ, κ. Χατζηδημητρίου.Πλήθος Πανεπιστημιακών, Αυτοδιοικητικών, δημοσιογράφοι, μέλη του ΕΟΠΕ, καθώς και στελέχη της «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» παρέστησαν σε αυτή την εορταστική εκδήλωση η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και ολοκληρώθηκε με την παράθεση επίσημου δείπνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ