Να αποφυλακιστεί με το σκεπτικό ότι δεν είναι ύποπτος φυγής καθώς «ως πολιτικός αρχηγός, δεν σκοπεύει να εξαφανιστεί από την Ελλάδα» ζητεί ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος όπως υποστηρίζει κατέχει ομόλογα 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μπορούν να σώσουν την Ελλάδα από τα χρέη της.

Ο επικεφαλής της Ελλήνων Συνέλευσις που ήταν επί  15 μήνες καταζητούμενος, για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του Δημοσίου, Τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος διεκδικεί μόλις πέντε μήνες μετά την προφυλάκισή του, να αποφυλακιστεί με όρους.

Στο αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημμελιοδικών ο Σώρρας υποστηρίζει ότι αδίκως έχει οδηγηθεί στη φυλακή καθώς ήδη «με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει προσκομίσει στον ανακριτή, αποδεικνύει την αθωότητα του».

Ισχυρίζεται επίσης ότι δεν εμφανίστηκε στις δικαστικές αρχές διότι «δεν είχε λάβει γνώση της κλήσης του, καθώς επιδόθηκε σε λάθος διεύθυνση».

Νέοι κατηγορούμενοι

Στο μεταξύ διευρύνεται ο αρχικός κατάλογος των 8 κατηγορουμένων (Σώρρας και 7 στενοί του συνεργάτες) για τα έργα και τις ημέρες της Ελλήνων Συνέλευσις καθώς ο 1ος ειδικός ανακριτής Βασίλης Ζιάκας που χειρίζεται την υπόθεση, έχει προσωποποιήσει τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, της απόπειρας απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε βάρος ακόμα 10 προσώπων.

Πρόκειται για μέλη διοικητικών συμβουλίων αστικών εταιρειών-σωματείων, τα οποία φέρονται είτε να ιδρύθηκαν από τον Αρτέμη Σώρρα, είτε να συνδέονται με τον επικεφαλής της Ελλήνων Συνέλευσις.

Οι κλήσεις σε απολογία αναμένεται να αποσταλούν όταν επιστρέψει στον ανακριτή η δικογραφία που τώρα βρίσκεται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ώστε να κριθεί η αίτηση αποφυλάκισης του Σώρρα.

Διαβάστε επίσης