ΕΛΛΑΔΑ

Σύρο διακινητή, εγκέφαλο μεγάλου κυκλώματος δουλεμπόρων αναζητούν οι Αρχές

Σύρο διακινητή, εγκέφαλο μεγάλου κυκλώματος δουλεμπόρων αναζητούν οι Αρχές
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/ φωτογραφία αρχείου

Ένας Σύρος που ζει στη χώρα μας με άσυλο και χαρακτηρίζεται από τις ελληνικές αρχές ως επαγγελματίας διακινητής, είναι σύμφωνα με την αστυνομία ο αρχηγός και εγκέφαλος μεγάλου κυκλώματος δουλεμπόρων που δρούσε στη χώρα.

Μάλιστα, είχε συλληφθεί και πάλι το 2014 με το ίδιο αδίκημα και είχε αποφυλακιστεί. Τώρα οι αστυνομικοί ψάχνουν να τον εντοπίσουν μαζί με άλλα εννέα άτομα, ενώ έχουν συλλάβει τρία μέλη του κυκλώματος.

Οι παράτυποι μετανάστες πλήρωναν 1.500 ευρώ για να φτάσουν από τον Έβρο στην Αττική και 3.500 χιλιάδες ευρώ για να τους μεταφέρουν στη Λακωνία και από εκεί στην Ιταλία.

Το κύκλωμα χρησιμοποιούσε ένα σκάφος, στο οποίο καπετάνιος ήταν ένα άτομο χωρίς να διαθέτει καν πτυχίο, ενώ είχε συλληφθεί και πάλι το 2017 για το ίδιο αδίκημα. Μάλιστα είχε πάντα μαζί του κινητό με θερμική κάμερα για να μπορεί μέσα στη νύχτα να εντοπίζει την οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση από τις αρχές ασφαλείας.

Οι αξιωματικοί του οργανωμένου εγκλήματος διαπίστωσαν ότι τα μέλη του κυκλώματος ήταν έτοιμα να επιβιβάσουν 46 παράτυπους μετανάστες σε ένα σκάφος το οποίο δεν διέθετε ούτε καν σωσίβια.

Μάλιστα λίγο πριν την επιχείρηση των αρχών, το σκάφος προσάραξε σε αβαθή και άρχισε να βάζει νερά. Στην επιχείρηση πήρε μέρος το Λιμενικό αλλά και δύναμη της Frontex, ενώ η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε από τον Αύγουστο του 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ