ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Τι προβλέπει ο νόμος για τους εξαπατηθέντες

Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Τι προβλέπει ο νόμος για τους εξαπατηθέντες
EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Απαντήσεις στα ερωτήματα όσων άφησαν ενέχυρο προσωπικά τους αντικείμενα σε ένα από τα ενεχυροδανειστήρια που ανήκουν στα μέλη του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού δίνει ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς.

Ο κ. Μαντάς, απαντώντας στις ερωτήσεις της ΕΡΤ, αναφορικά με το τι πρέπει να κάνουν οι εξαπατηθέντες του μεγάλου κυκλώματος, τόνισε πως ο μόνος δρόμος είναι ο δικαστικός.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος σημείωσε πως οι ενδιαφερόμενοι που άφησαν κάποιο προσωπικό τους αντικείμενο σε ενεχυροδανειστήριο και έλαβαν νόμιμο παραστατικό δικαιούνται να καταφύγουν στη δικαιοσύνη για να τους επιστραφεί αυτό που έδωσαν ή να λάβουν την αξία του σε χρήματα.

Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Τι απαντά ο Μένιος Φουρθιώτης για την εμπλοκή του ονόματός του

Ωστόσο, ο κ. Μαντάς επεσήμανε πως αν κάποιος ιδιοκτήτης αναγνωρίζει παραδείγματος χάριν ένα ρολόι ή ένα δαχτυλίδι που άφησε ενέχυρο και απευθυνθεί στην αστυνομία για να το πάρει πίσω δεν θα του το δώσουν, καθώς έχει κινηθεί η ποινική διαδικασία και η αστυνομία δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.

«Από τη στιγμή που έχει σχηματιστεί ποινική διαδικασία η δικαστική εμπλοκή είναι μονόδρομος», είπε ο δικηγόρος στην δημόσια τηλεόραση, τονίζοντας πως «αυτή τη στιγμή δεν νομιμοποιείται η αστυνομική αρχή να αποδώσει κανένα αντικείμενο».

«Τη διαχείριση δεν την έχει η αστυνομία, η αρμοδιότητα βρίσκεται στην δικαστική αρχή», συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί πως ο γνωστός ενεχυροδανειστής που είναι μέλος του μεγάλου κυκλώματος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί, όμως, πήρε προθεσμία λίγων ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ