ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία διαμαρτυρίας για τον Ζακ Κωστόπουλο - Κλειστή η Αλεξάνδρας

Πορεία διαμαρτυρίας για τον Ζακ Κωστόπουλο - Κλειστή η Αλεξάνδρας
CNN Greece

Κλειστή αυτή την ώρα η λεωφόρος Αλεξάνδρας, όπου πραγματοποιείται πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται με τη συμμετοχή 12 οργανώσεων και εκατοντάδων ανθρώπων που αξιώνουν δικαιοσύνη για τον Ζακ.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα, «στις 21 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, μέρα μεσημέρι και σε δημόσια θέα δολοφονήθηκε βάναυσα ο Ζακ Κωστόπουλος. Ιδιοκτήτες με στοιχεία καθημερινού φασισμού και αστυνομικοί συνέπραξαν στον άγριο θάνατο του μπροστά σε δεκάδες βλέμματα κοινωνικής απάθειας. Η Αστυνομία, αφού ρίχτηκε με βαρβαρότητα στο ανήμπορο και αιμόφυρτο σώμα του Ζακ, τον συνέλαβε και του έδεσε τα χέρια λίγο πριν ξεψυχήσει, ακυρώνοντας έτσι οποιαδήποτε προσπάθεια ανάνηψης θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Στη συνέχεια έφυγε αφήνοντας τον ιδιοκτήτη να σκουπίσει επιδεικτικά τα αίματα και ενδεχομένως να καταστρέψει πολύτιμα στοιχεία της υπόθεσης. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια πρωτοφανής επιχείρηση συγκάλυψης της δολοφονίας και σπίλωσης του θύματος».

Οι συλλογικότητες που συμμετέχουν είχαν καλέσει σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στη γωνία Αλεξάνδρας και Κηφισίας και πορεία προς τη ΓΑΔΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ