ΕΛΛΑΔΑ

Ο καστανάς επέστρεψε χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

Ο καστανάς επέστρεψε χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
Eurokinissi/Φανή Τρυψάνη

Ο καστανάς, που συνελήφθει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης γιατί δεν είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος επέστρεψε σήμερα το πρωί στο πόστο του στη Θεσσαλονίκη χωρίς να έχει ακόμη εξασφαλίσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Η σύλληψή του, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων αλλά και "ανάγκασε" τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τηλεφωνήσει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, προκειμένου να ενημερωθεί για το περιστατικό.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους, το πρωί της Τετάρτης πήγε στο δημαρχείο για να διευθετήσει το θέμα της άδειας άσκησης επαγγέλματος. Ωστόσο, δεν λύθηκε το ζήτημα για αυτό και θα επιστρέψει αύριο Πέμπτη. Ο 62χρονος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή.

Ο αστυνομικός που χειρίσθηκε την υπόθεσή του κατέθεσε στο δικαστήριο: "Δεχθήκαμε καταγγελία από πωλητή και πήγαμε να κάνουμε τον προβλεπόμενο έλεγχο. Δεν έχει άδεια από το 2007 (...). Μας πέταξε ένα ντοσιέ και μας είπε πάρτε δρόμο. Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε αλλά άρχισε να φωνάζει περισσότερο και να μας πετάει κάστανα". Ο αστυνομικός είπε επίσης στο δικαστήριο ότι αφού κλήθηκε το ΕΚΑΒ για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ο μικροπωλητής δέχθηκε να προσαχθεί στο τμήμα.

eurokinissi kastanas1

Πηγή:Eurokinissi/Φανή Τρυψάνη

Ο πλανόδιος πωλητής πουλάει κάστανα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επί σειρά ετών.Κατά την απολογία του ισχυρίσθηκε ότι είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μέχρι το 2007. Εκ τότε δεν την ανανέωσε, όπως είπε, λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρέη του προς το ΤΕΒΕ και την Εφορία προσεγγίζουν σχεδόν τις 150.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Σφοδρή κριτική στα social media για τη σύλληψη του καστανά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ