ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή Επιτροπή του ΠΟΥ για δύο ημέρες στην Αθήνα – Κρίσιμη συνεδρίαση

Η περιφερειακή Επιτροπή του ΠΟΥ για δύο ημέρες στην Αθήνα – Κρίσιμη συνεδρίαση
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Ξεκινά σήμερα στην Αθήνα σε κεντρικό ξενοδοχείο, η συνεδρίαση του διαρκούς Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (SCRC).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόεδρος του ΔΣ είναι ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος.

Στην σημερινή πρώτη ημέρα θα μιλήσει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος και θα δώσει το στίγμα της πορείας της Πρωτοβάθμιας Υγείας αλλά και της δημόσιας υγείας της Ελλάδας τη μεταμνημονιακή εποχή.

Η συνεδρίαση – η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου – θα εξετάσει μία σειρά από θέματα που απασχολούν όλη την Ευρώπη, όπως δημόσια υγεία, καθολική υγειονομική κάλυψη, υλοποίηση στόχων Ευρώπη 2020 και Στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ 2030.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, θα γίνει αναφορά επίσης και στην επέκταση των δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή των βαλκανίων, του γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μεταξύ των υψηλών προσκεκλημένων, είναι η υπουργός Υγείας της Ρωσίας και η υφυπουργός Υγείας της Μολδαβίας.

Φυσικά τα μέλη του ΠΟΥ θα επισκεφθούν και τα γραφεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Πλουτάρχου στο Κολωνάκι, τα οποία εγκαινιάστηκαν τον περασμένο Ιούνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ