ΕΛΛΑΔΑ

Βοιωτία: Ελεύθερος ο δάσκαλος που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

Βοιωτία: Ελεύθερος ο δάσκαλος που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 41χρονος δάσκαλος που συνελήφθη από το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Βοιωτία και κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το επίμαχο υλικό αποτελεί τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό. Ο 41χρονος δάσκαλος καλείται να προσέρχεται στο πλησίον αστυνομικό τμήμα κάθε δεκαπενθήμερο, μέχρι να οριστεί τακτική δικάσιμος.

O 41χρονος συνελήφθη την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι εντόπισαν ιδιαίτερη έντονη δραστηριότητα λήψης και διαμοιρασμού αρχείων παιδικής πορνογραφίας και ζήτησαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, την έκδοση βουλεύματος για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την επιτόπια έρευνα οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., ο συλληφθείς, από τον Οκτώβριο του 2017 έως και τον Ιούνιο του 2018 με τη χρήση τουλάχιστον 17 διαφορετικών IP διευθύνσεων, κατείχε και διαμοίραζε τουλάχιστον 279 αρχεία με περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια, έχουν αποσταλεί ήδη στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, τα αποτελέσματα της οποίας θα συμπληρώσουν τη σχετική δικογραφία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ