ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εκκενώνεται δημοτικό σχολείο εξαιτίας κινδύνου κατάρρευσης

Θεσσαλονίκη: Εκκενώνεται δημοτικό σχολείο εξαιτίας κινδύνου κατάρρευσης
eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την απόφαση να εκκενωθεί το 54ο Δημοτικό Σχολείο έλαβε ο δήμος Θεσσαλονίκης, λόγω τεχνικών προβλημάτων στο κτίριο.

Ειδικότερα στο σχολικό συγκρότημα της οδού Ολυμπιάδος 29, όπου στεγάζεται το 54ο Δημοτικό Σχολείο, διαπιστώθηκαν προβλήματα στατικής επάρκειας, από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, στο πλαίσιο του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου που διενεργείται στα σχολικά κτίρια.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο δήμος Θεσσαλονίκης κινεί διαδικασίες για τη μεταφορά των 85 μαθητών στο 53ο Δημοτικό, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μεταστεγαστεί στο 53ο Δημοτικό, θα διαβιβαστεί στη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες και θα λάβουν την τελική απόφαση για τη μεταφορά των μαθητών.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, πρόκειται για εκκένωση και όχι για αναστολή λειτουργίας και το σχολείο θα μεταστεγαστεί στο απέναντι σχολείο, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του.

Όταν ολοκληρωθούν οι τεχνικές εργασίες αποκατάστασης, οι μαθητές θα επιστρέψουν στο σχολείο”, τόνισε ο κ. Μπαρμπουνάκης.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του δήμου, γονέων και εκπαιδευτικών για το θέμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ