Ελεύθερος ο Έλληνας που έσπασε το χέρι μετανάστη επειδή του είπε να μην παρκάρει σε χώρο ΑΜΕΑ
Στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Μυτιλήνης νοσηλεύεται ο 45χρονος Εμντί Ιμάμ Ουντίλ - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 29χρονος δράστης της επίθεσης στον 45χρονο Εμντί Ιμάμ Ουντίλ, εργαζόμενο σε σούπερ μάρκετ με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, που διαμένει στη Μυτιλήνη εδώ και επτά χρόνια.

Ο 29χρονος που κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, αφέθηκε ελεύθερος υπό τους όρους που προβλέπουν εμφάνιση δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής γίνονται προσπάθειες να ενεργοποιηθεί σε βάρος του η κατηγορία της διάπραξης των αδικημάτων υπό την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού κινήτρου.

Εν τω μεταξύ στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Βοστάνειο» νοσηλεύεται το θύμα της επίθεσης, ενώ αύριο αναμένεται να αποκατασταθεί χειρουργικά το συντριπτικό κάταγμα αριστερής ωλένης που του προκάλεσε ο δράστης.

Ο Εμντί Ιμάμ Ουντίλ, το περασμένο Σαββάτο το απόγευμα στον χώρο στάθμευσης μεγάλου σούπερ μάρκετ έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, δέχθηκε την επίθεση του 29χρονου όταν του ζήτησε να μη σταθμεύσει σε χώρο που προορίζεται για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ από το νοσοκομείο, ο Ιμάμ Ουντίλ υποστήριξε ότι ο δράστης της σε βάρος του επίθεσης «ήθελε να τον σκοτώσει». Όπως είπε με έναν λοστό που έβγαλε από το αυτοκίνητο του επιτέθηκε υβρίζοντάς τον, σήκωσε δε τον λοστό προσπαθώντας να τον χτυπήσει στο κεφάλι. «Σήκωσα το χέρι μου και το έβαλα στο κεφάλι για να προστατευτώ κι έτσι με χτύπησε και μου έσπασε το χέρι» είπε ο Ιμάμ.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στο σούπερ μάρκετ συγκεντρώνουν χρήματα για να τον βοηθήσουν, ενώ όπως δηλώνουν, τον περιμένουν να επιστρέψει στη θέση του.

Ο 45χρονος Εμντί Ιμάμ Ουντίλ από το 2013 εργάζεται συνεχώς στον περιβάλλοντα χώρο του σούπερ μάρκετ μαζεύοντας καρότσια και καθαρίζοντας τον, συγκεντρώνοντας χρήματα για τα επτά του παιδιά και τη σύζυγό του που ζουν στο Μπαγκλαντές.

Διαβάστε επίσης