ΕΛΛΑΔΑ

Στα λευκά «ντύθηκε» η Ελλάδα: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Στα λευκά «ντύθηκε» η Ελλάδα: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
EUROKINISSΙ

Στα λευκά είναι πολλές περιοχές της Ελλάδας, με την κακοκαιρία να συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες, ενώ η πτώση της θερμορκασίας είναι αισθητή και στην Αττική. 

Στην Πάρνηθα, χιονίζει από την Πέμπτη ενώ στα λευκά ντύθηκαν όλες τις περιοχές του νομού Ιωαννίνων, με τον υδράργυρο να κάνει «βουτιά» κάτω από το μηδέν.

Χιόνι έπεσε και σε όλες τις περιοχές της ορεινής Άρτας, από τη Ροδαυγή μέχρι το Βουλγαρέλι, το Αθαμάνιο και τα χωριά της κοιλάδας του Αχελώου.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τα «λευκά» Μετέωρα, χιόνια έπεσαν και στα Τρίκαλα.

Πυκνή ήταν η χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά του νομού Καρδίτσας ενώ και στα πεδινά είδαν χιονόστρωση σε αυτοκίνητα, στέγες, οικόπεδα και πάρκα όχι όμως στους δρόμους για να δημιουργήσει προβλήματα.

Πρόσκαιρη ήταν η επιδείνωση του καιρού και στη Φθιώτιδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

d1fa9785c8878d9c14ddc715374d4a13 L

Από τις 5:00’ το πρωί της Πέμπτης μέχρι και τις 2:00’ το μεσημέρι το χιόνι έπεσε πλούσιο σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 500 μέτρων φθάνοντας μέχρι και 10 εκατοστά στη Ράχη Τυμφρηστού.

Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί κατρακύλησε στους -5ο C, ενώ ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές το θερμόμετρο στις 8 το πρωί έδειχνε 0ο C!

IMG 38731

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Σάββατο

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα βόρεια.

Κυριακή

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νοτιά νησιωτική χωρά και το πρωί στα νησιά του Ιονίου. Πιθανόν τα φαινόμενα πρόσκαιρα να είναι ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση στα δυτικά.

Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, γρήγορα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7, που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα

Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Βαθμιαία από τα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βόρεια.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ